Η Ευρώπη ουσιαστικά τελείωσε, τυπικά τελειώνει την ερχόμενη Πέμπτη με την αναμέτρηση κόντρα στη Ναντ, και οι Ερυθρόλευκοι στρέφουν αποκλειστικά την προσοχή τους στο πρωτάθλημα. Εκεί όπου έχουν να φέρουν εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή των τελευταίων χρόνων, καθώς καλούνται να επιστρέψουν από το -10 που έχει διαμορφωθεί μετά τις πρώτες 9 αγωνιστικές.

Ο Μίτσελ, μιλώντας στους παίκτες του μετά το βράδυ στο Φράιμπουργκ, έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση με το ματς κόντρα στη Λαμία (Κυριακή, 4 μ.μ.) να είναι μια ευκαιρία για ένα ακόμη «τρίποντο» πριν από την… διαβολοβδομάδα που περιμένει τους πρωταθλητές.

Κανείς προφανώς δεν θεωρεί πως το ματς με τη Λαμία θα είναι από μόνο του εύκολο, με τον Μίτσελ να ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τους εκτός ευρωπαϊκής λίστας παίκτες φρεσκάροντας ταυτόχρονα την ομάδα.

Ο ισπανός τεχνικός θα κάνει ξανά αλλαγές, από την στιγμή που αναγκάζεται να διαχειρίζεται δύο ουσιαστικά ομάδες, βάζοντας στο κόλπο βεβαίως τους βασικούς Χάμες Ροντρίγκες και Σεντρίκ Μπακαμπού. Μάλιστα, ο αφρικανός επιθετικός είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί μαζί με τον Ελ Αραμπί στην επίθεση, ενώ ο Μίτσελ σκέφτεται να δώσει πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Σαμασέκου, που το τελευταίο διάστημα μπαίνει όλο και περισσότερο στην ομάδα.

Στη διάθεση του ισπανού τεχνικού είναι και ο Αγκιμπού Καμαρά, που βρίσκεται εκτός λίστας και με την απουσία του τραυματία Ροντρίγκες είναι πιθανό να υπολογίζεται για το αρχικό σχήμα.

Διαθέσιμος βεβαίως είναι και ο Κώστας Φορτούνης, που πήρε χρόνο συμμετοχής στο φινάλε του αγώνα με τον Παναιτωλικό και που είναι αλήθεια πως ταιριάζει πολύ σε ματς σαν το αυριανό. Και αυτό γιατί η Λαμία θα επιδιώξει με μαζική άμυνα να πάρει αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, κάτι που γνωρίζει ο Μίτσελ και κατανοεί πως θα χρειαστεί ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να τροφοδοτήσουν τους επιθετικούς για να σπάσουν την κλειστή αμυντική διάταξη των αντιπάλων.