Ειδικών συνθηκών σεζόν για όλους τους συλλόγους λόγω Μουντιάλ, διπλά για τον Ολυμπιακό εξαιτίας όλων όσα συνέβησαν από το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός, που μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη «βλέπει» την 4άδα των αγώνων για το πρωτάθλημα έως τις 13 Νοεμβρίου και τη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ προγραμματίζοντας ήδη τις επόμενες κινήσεις.

Αυτό που προφανώς καίει αυτήν τη στιγμή τους πρωταθλητές είναι πώς θα μπορέσουν να κάνουν το απόλυτο, το 4×4, που θα τους φέρει ξανά πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας και κυρίως θα ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία και τη γενικότερη ατμόσφαιρα για την επιστροφή του.

Ήδη όμως ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του στο Ρέντη δρομολογούν τις κινήσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της διακοπής αλλά και τον Ιανουάριο, όπου χρειάζονται σωστές αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα.

Ο Μίτσελ είναι ξεκάθαρο πως έχει ήδη κάνει το ξεκαθάρισμά του αναφορικά με το υπάρχον ρόστερ, με τις αποχωρήσεις τον Ιανουάριο να αναμένονται μαζικές. Υπάρχουν άλλωστε ποδοσφαιριστές που απλώς έχουν… αράξει στον Ολυμπιακό Β΄ όπως οι Λαλά, Κούτρης, Ανδρούτσος, αλλά και άλλοι που ο Μίτσελ έχει δείξει ξεκάθαρα πως δεν υπολογίζει σαν τους Ντε Λα Φουέντε και Μπόουλερ.

Ο ισπανός τεχνικός συνάμα έχει δώσει ευκαιρίες σε παίκτες όπως οι Ουι-Τζο Χουάνγκ και Αμπουμπακάρ Καμαρά, αλλά δεν έχει δει απολύτως τίποτα, και όλα αυτά θα παίξουν το ρόλο τους. Ειδικά όταν ήδη στην ομάδα βρίσκονται άλλοι τρεις επιθετικοί, Ελ Αραμπί, Μπακαμπού και Μπιέλ, που προσφέρουν.

Το ρόστερ των 24 παικτών θα δρομολογηθεί και ουσιαστικά μετά τη διακοπή (βλέπετε το διπλό ρόστερ λόγω Ευρώπης δε βοήθησε να γίνει νωρίτερα), ενώ ήδη οι Πειραιώτες αναζητούν αξιόπιστες επιλογές για το κέντρο της άμυνας και τα άκρα της επίθεσης. Ο Μίτσελ σε συνεργασία με τον Ανιγκό έχουν χαρτογραφήσει την επόμενη ημέρα της ομάδας, ξέρουν τις ανάγκες που έχει το ρόστερ και πορεύονται ήδη σε μια προσπάθεια να γίνουν τα πάντα γρήγορα. Και το «άδειασμα» σχεδόν μιας ομάδας που βρίσκεται στο Ρέντη και η ενίσχυση στοχευμένα.

Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός αναμένεται στο μεγάλο διάστημα της διακοπής του Μουντιάλ να πραγματοποιήσει μίνι προετοιμασία, με την ομάδα να πηγαίνει όπως όλα δείχνουν στην Ισπανία όπου και θα δώσει 2-3 φιλικά παιχνίδια για να διατηρηθεί έτοιμη για την επανέναρξη των υποχρεώσεών της στα τέλη Δεκεμβρίου.