Η σεζόν στο τένις γυναικών ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα με τη διεξαγωγή των τελικών της WTA. Ενός τουρνουά στο οποίο παίρνουν μέρος οι οκτώ καλύτερες τενίστριες της χρονιάς, όπως προκύπτουν από τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν στα τέσσερα Γκραν Σλαμ, τα τέσσερα 1.000άρια τουρνουά της WTA και άλλα οκτώ 500άρια και 250άρια τουρνουά. Οι φετινοί τελικοί, που θα αναδείξουν την κορυφαία τενίστρια της χρονιάς, θα γίνουν στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας των ΗΠΑ. Παρούσα θα είναι και η Μαρία Σάκκαρη. Πέρυσι πήρε μέρος για πρώτη φορά στους τελικούς, που έγιναν στο Μεξικό, κι έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, όπου έχασε από την Εσθονή Κονταβέιτ. Φέτος ξαναπηγαίνει ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. Βρίσκεται άλλωστε στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχει παίξει αυτή τη χρονιά σε τέσσερις τελικούς: στα 1.000άρια τουρνουά του Ιντιαν Γουέλς και της Γουαδαλαχάρα, καθώς επίσης στην Αγία Πετρούπολη και την Πάρμα. Τους έχασε και τους τέσσερις, ενώ και το εισιτήριο για τους τελικούς της WTA το εξασφάλισε την ύστατη στιγμή νικώντας την Κουντερμέτοβα στον προημιτελικό της Γουαδαλαχάρα, παρ’ όλα αυτά δείχνει ότι τελευταία βρίσκεται ξανά σε καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση.

Η Σάκκαρη θα βρει απέναντί της επτά πολύ δυνατές τενίστριες:
Ιγκα Σφιόντεκ: Το αδιαμφισβήτητο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έχει κάνει φέτος μια καταπληκτική χρονιά. Κέρδισε το Ρολάν Γκαρός, το US Open και συνολικά 8 τίτλους, μετρά 62 νίκες σε 70 αγώνες και έτρεξε ένα ανεπανάληπτο σερί 37 νικηφόρων αναμετρήσεων. Παίρνει μέρος για δεύτερη φορά στους τελικούς. Πέρυσι αποκλείστηκε στην πρώτη φάση, αλλά φέτος είναι το μεγάλο φαβορί. H Σάκκαρη την έχει κερδίσει τρεις φορές σε πέντε αγώνες, μεταξύ αυτών και στη περσινή αναμέτρησή τους στους τελικούς της WTA. Αλλά η Σφιόντεκ έχει κερδίσει τους δύο φετινούς αγώνες τους σε Ιντιαν Γουέλς και Ντόχα.

Ονς Ζαμπέρ: Απίθανη χρονιά για την αθλήτρια από την Τυνησία, που κέρδισε δύο τίτλους στα 1.000άρια τουρνουά της Μαδρίτης και του Βερολίνου, έπαιξε στους τελικούς του Γουίμπλεντον και του US Open και με συνολικό ρεκόρ 46-15 εκτοξεύτηκε στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Παίρνει μέρος για πρώτη φορά στους τελικούς. Νίκησε φέτος τη Σάκκαρη στη Ρώμη με 2-1, ενώ συνολικά έχει δύο νίκες και μία ήττα απέναντί της.

Τζέσικα Πεγκούλα: Ο τίτλος που κέρδισε στη Γουαδαλαχάρα απέναντι στη Σάκκαρη είναι ο μοναδικός της για φέτος, αλλά έφτασε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν, του Ρολάν Γκαρός και του US Open και με συνολικό ρεκόρ 41-17 βρίσκεται στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Και αυτή κάνει ντεμπούτο στους τελικούς της WTA. Εκτός από τη Γουαδαλαχάρα, νίκησε τη Σάκκαρη φέτος και στους «16» του Αυστραλιανού Οπεν, ενώ η ελληνίδα πρωταθλήτρια την κέρδισε στην Ντόχα κι έχει συνολικά τρεις νίκες σε πέντε αγώνες εναντίον της.

Κόκο Γκοφ: Η 18χρονη Αμερικανίδα μπήκε φέτος για πρώτη φορά στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης (σήμερα είναι στο νο 4), παίζοντας για πρώτη φορά σε τελικό Γκραν Σλαμ (Ρολάν Γκαρός) και έχοντας ρεκόρ 38-19 θα κάνει το ντεμπούτο της σε τελικούς. Η Σάκκαρη την έχει κερδίσει και στα δύο παιχνίδια που έπαιξαν φέτος σε Ντόχα και Ρώμη, ενώ έχει συνολικά τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες εναντίον της.

Κάρολιν Γκαρσία: Η Γαλλίδα ξεκίνησε τη χρονιά στο νούμερο 74 κι έχει φτάσει στο νούμερο 6, χάρη στο καταπληκτικό δεύτερο μισό της σεζόν που κάνει. Εχει κερδίσει τρεις τίτλους κι έχει ρεκόρ 39-19, ενώ θα παίξει στους τελικούς για δεύτερη φορά μετά το 2017. Η Σάκκαρη έχασε φέτος από αυτή στο Σινσινάτι.

Αρίνα Σαμπαλένκα: Αν και δεν κέρδισε κανένα τίτλο, δεν έχει πέσει φέτος εκτός του Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης και με ρεκόρ 30-20 βρίσκεται σήμερα στο νο 7. Δεν έχει παίξει αυτή τη χρονιά με τη Σάκκαρη, αλλά συνολικά μετρά τέσσερις νίκες και δύο ήττες απέναντι της.

Ντάρια Καζάτκινα: Εχει κερδίσει δύο τίτλους φέτος και με ρεκόρ 40-20 ανέβηκε στο νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η Σάκκαρη την κέρδισε στο Βερολίνο, άλλα έχασε στη Μαδρίτη, ενώ συνολικά η Ρωσίδα έχει τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες.