Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε άλλη μια παράσταση τα ξημερώματα στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην τέταρτη τους νίκη σε ισάριθμους αγώνες.

Στη συνέντευξη Τύπου ο έλληνας σταρ κράτησε χαμηλούς τόνους, αφού όπως τόνισε η ομάδα του είχε ξεκινήσει με 7-0, αλλά στο τέλος δεν πήρε τον τίτλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Σίγουρα πρέπει να παίξουμε άμυνα, στο φινάλε της ημέρας το καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο για τους αντιπάλους μας να σκοράρουν. Δεν έχει να κάνει με το αν τα σουτ μας μπαίνουν, αν παίξουμε άμυνα είμαστε σε πολύ καλή θέση. Απέναντι στη Φιλαδέλφεια σκοράραμε 90, αλλά δεχτήκαμε 88.

Έχουμε τα μέσα για να αμυνθούμε, αν πιστέψουμε ότι θα κερδίζουμε από την επίθεση σκοράροντας 120 πόντους, ίσως μπορούμε, αλλά δε θα είναι σταθερό. Ήμουν μέρος μιας τέτοιας ομάδας το 2019-20, τους κερδίζαμε όλους με διαφορές 12-15 πόντων, αλλά στο φινάλε παίζει ρόλο ποιος θα σταματήσει τον αντίπαλο, ποιος θα βουτήξει, ποιος θα πάρει τις 50-50 μπάλες.

Αυτοί είμαστε, αυτή είναι η ταυτότητά μας. Τις νύχτες που δε θα σκοράρουμε πρέπει να παίζουμε άμυνα. Κάποιες φορές δε βάζουμε τα σουτ, αλλά συνεχίζουμε να παίζουμε εξαιρετική άμυνα και αυτό το λατρεύω στην ομάδα».

Για τον Τζεβόν Κάρτερ: «Μας δίνει ενέργεια, οδηγεί με το παράδειγμά του. Το να έχεις έναν τέτοιο παίκτη που βάζει το κορμί του παντού είναι μήνυμα για όλους. Έτσι επιβιώνει στη Λίγκα, με τη σκληρή δουλειά και την άμυνά του. Το λατρεύω, η ομάδα το λατρεύει και μας δίνει τον τόνο».

Για τα επιθετικά ριμπάουντ του Πόρτις: «Έχουμε μέγεθος, ειδικά με εμένα, τον Μπόμπι, τον Μπρουκ. Υπάρχουν μέρες που θα χάσουμε τα ριμπάουντ, αλλά πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολλές ακόμα που ο Μπόμπι θα ανανεώσει 8-10 επιθέσεις και θα σκοράρουμε».

Για το αήττητο ξεκίνημα: «Λέει πολλά, έχουμε πολύ καλή ομάδα αλλά πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Θυμάμαι το 2018-19 που είχαμε 7-0 στο ξεκίνημα, αλλά δεν κερδίσαμε τον τίτλο. Έχουμε καλή ομάδα, παίζουμε καλά, έχουμε παίκτες μεγάλων αγώνων. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κερδίζουμε με περισσότερη ευκολία, να βελτιωθούμε, μόλις γυρίσουν και οι τραυματίες μας, να συνεχίσουμε να χτίζουμε τη χημεία».

Για τις μοβ εμφανίσεις: «Τις λατρεύω, είναι οι αγαπημένες μου, και μετά από αυτές έρχονται οι κρεμ που είχαμε πριν από μερικά χρόνια. Τις λατρεύω και θα τις πάρω μαζί μου να τις κάνω κάδρο».

Για τον Τζορτζ Χιλ: «Ο Τζορτζ είναι φανταστικός, μιλάει στις προπονήσεις, στα αποδυτήρια, ξέρει πώς να παίξει, παίζει για να κερδίζει, βάζει σουτ και παίρνει σωστές αποφάσεις. Μεγαλώνει σαν το καλό κρασί, πόσο είναι 36-37; Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι 35… Λατρεύω να παίζω μαζί του».