Δύο Τούρκοι διακινητές μεταναστών κι ένας Παλαιστίνιος, συνελήφθησαν τα ξημερώματα του εορτασμού της Εθνικής επετείου στην Κρητηνία.

Πρόκειται ειδικότερα για έναν 31χρονο κι έναν 26χρονο από την Τουρκία κι έναν 34χρονο υπήκοο Παλαιστίνης, ο οποίος λειτουργούσε σαν σύνδεσμος στη Ρόδο.

Πώς τους συνέλαβαν

Ειδικότερα, ανήμερα της Εθνικής μας επετείου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για τον εντοπισμό ύποπτου  σκάφους το οποίο έπλεε στην θαλάσσια περιοχή Κρητινίας.

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών χειριστών, ηλικίας 31 και 26 ετών.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν ακόμη πέντε αλλοδαποί.

Όλοι οι ανωτέρω συνελήφθησαν, ενώ οι αλλοδαποί στο σύνολο τους αναγνώρισαν τον 31χρονο και τον 26χρονο ως διακινητές, ενώ τον 34χρονο ως τον οδηγό του οχήματος που τους παρέλαβε και τους μετέφερε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω σκάφος καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων η οποία συντόνισε την ανωτέρω υπόθεση σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των ανωτέρω συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.