Σε ηλικία 95 ετών απεβίωσε ο διπλωμάτης Κύπρος Κυπριανού, εξάδελφος του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρου Κυπριανού.

Σε ανακοίνωση της οικογένειας του εκλιπόντα αναφέρεται:

«Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου απεβίωσε, σε ηλικία 95 ετών, ο Κύπρος Κυπριανού, πρώην διπλωμάτης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννημένος το 1927 στην Λάρνακα, σπόυδασε εμπορικές επιστήμες στην Ισπανία και ακολούθως εργάστηκε στην Ελληνική Πρεσβεία της Μαδρίτης ως ακόλουθος τύπου την δεκαετία του 60. Το 1961 επαναπατρίστηκε για να στελεχώσει το νεοσύστατο Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών.

»Το 1966 διορίστηκε ως πρώτος Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας στο Παρίσι, θέση που κάλυψε εώς το 1974. Το 1974 επέστρεψε στην Κύπρο καλύπτοντας διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών. Το 1979 εστάλη στην Πόλη του Μεξικού όπου άνοιξε την Πρεσβεία της Δημοκρατίας. Διετέλεσε εκεί πρέσβης μέχρι το 1983, με διαπίστευση σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Το 1984 διοριστήκε πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ρώμη, με διαπίστευση στην Ελβετία και την Μάλτα. Αφυπηρέτησε το 1987.

»Είναι πρώτος εξάδελφος του αποβιώσαντος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού. Ο αποβιώσας αφήνει πίσω σύζυγο και τρία τέκνα. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ.στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Λεμεσό».