Στο αρκετά… αφιλόξενο «Γιαντ Ελιάου» κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα δοκιμαστεί απόψε (21:05) ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς προέρχεται από την ήττα εντός έδρας από τη Μονακό και σίγουρα θα ψάξει μια μεγάλη νίκη με σκοπό να εξοπλιστεί με την κατάλληλη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, αλλά και να βελτιώσει το ρεκόρ του.

Ο μαυροβούνιος τεχνικός υπολογίζει κανονικά τον Νέιτ Γουόλτερς, αλλά προφανώς θα υπάρξει μια ελάχιστη διαχείριση στα αγωνιστικά λεπτά που θα λάβει, ώστε να βαδίσει σε μια… κανονικότητα. Φυσικά, εκτός θα μείνει ο Μπέικον και θα πάρει το βάπτισμα του πυρός με τον Κολοσσό Ρόδου στο πρωτάθλημα.

Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι μοστράρουν το ρεκόρ τους (3-1) και ευελπιστούν να συνεχίσουν στο δρόμο των επιτυχιών. Προέρχονται από νίκη απέναντι στη Βιλερμπάν, με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, και με μπροστάρη τον Λορέντζο Μπράουν άγγιξαν τις παρυφές του +20 με την τελευταία κόρνα (88-69). Πονοκέφαλοι δεν απασχολούν το μυαλό του Όντεντ Κάτας και η Μακάμπι θα παραταχθεί πλήρης στο γήπεδο.

Διαιτητές θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Γκέντιαν Τσίτσι (Αλβανία).