Την επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, στην Αθήνα, σχολίασε το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.

Ο Περισσός κάνειλόγο για «γλυκανάλατες και γενικόλογες αναφορές για ‘διάλογο με την Τουρκία‘» από τον Όλαφ Σολτς, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και για επιβεβαίωση των μεγάλων αντιθέσεων της ΕΕ για την ενεργειακή πολιτική.

Επιπλέον, το ΚΚΕ στέκετει στις «δοσοληψίες», όπως τις χαρακτηρίζει, οπλικών συστημάτων μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, που σηματοδοτούν – υποστηρίζει – «την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή» της χώρας μας στον «ιμπεριαλιστικό πόλεμο» στην Ουκρανία.

Και σημειώνει ότι «προκαλεί εντύπωση» το γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης «έσπευσε να δηλώσει – χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί – ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα δεν θα επιστρέψουν στα νησιά αλλά θα τοποθετηθούν στον Έβρο».

«Γερμανική επιδίωξη η ΝΑΤΟϊκή συνοχή και τα δικά τους συμφέροντα»

«Αν κάτι μένει απ’ την επίσκεψη Σολτς, είναι οι γλυκανάλατες και γενικόλογες αναφορές για ‘διάλογο με την Τουρκία’, η επιβεβαίωση των μεγάλων αντιθέσεων της ΕΕ για την ενεργειακή πολιτική, τις οποίες πληρώνουν οι λαοί, καθώς επίσης και οι δοσοληψίες οπλικών συστημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, που σηματοδοτούν την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει – χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί – ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα δεν θα επιστρέψουν στα νησιά αλλά θα τοποθετηθούν στον Έβρο!», σχολίασε το ΚΚΕ.

Και προσέθεσε: «Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, απ’ τη στιγμή που επιδίωξη και της γερμανικής κυβέρνησης είναι αφενός η διατήρηση της ΝΑΤΟϊκής συνοχής, αφετέρου η προάσπιση των συμφερόντων των γερμανικών μονοπωλίων, αντιμετωπίζοντας την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο».

«Το συμπέρασμα που βγαίνει και από αυτή τη συνάντηση είναι ότι ο λαός δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που η κυβέρνηση εμφανίζει ως ‘ισχυρούς συμμάχους’», καταλήγει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του για την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα.