Υψηλότατη βαθμολογία 4,73/5 συγκεντρώνουν συνολικά τα καταλύματα των Airbnb στην Αθήνα από 537.000 κριτικές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, με ορισμένες περιοχές όμως να εμφανίζουν σαφώς καλύτερη επίδοση σε σχέση με άλλες.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Tourix, παρατηρείται αυξανόμενη προσφορά καταλυμάτων στην Αθήνα μέσω της πλατφόρμας Airbnb (+25% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021).

Πλάκα, Νέος Κόσμος και Κουκάκι «οδηγούν την κούρσα»

Οι τρεις κορυφαίες περιοχές της Αθήνας, που φιλοξενούν τα περισσότερα καταλύματα, είναι η Πλάκα, ο Νέος Κόσμος και το Κουκάκι.

Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε κατάλυμα της Airbnb στην Αθήνα είναι στα 95 ευρώ (+9% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021), ενώ οι τρεις περιοχές με την υψηλότερη τιμή ανά διανυκτέρευση είναι το Ζάππειο, το Πολύγωνο και η Πλάκα.

Τι δείχνει η ανάλυση των 537 χιλ. αξιολογήσεων από ταξιδιώτες

Σύμφωνα με την έρευνα, οι επισκέπτες, οι οποίοι δίνουν μεγάλο βάρος στις κριτικές των καταλυμάτων, έδωσαν υψηλότερες αξιολογήσεις στα καταλύματα στο Πολύγωνο (4,91), στην περιοχή γύρω από το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών (4,85), στην συνοικία των Ελληνορώσων και στο Ζάππειο (4,83 αμφότερα).

Ακολουθεί η περιοχή της Κολοκυνθού και ο Βοτανικός (4,8), το Κουκάκι-Μακρυγιάννη (4,79) και τέλος με 4,78 το Παγκράτι, η Ακρόπολη και το Κολωνάκι.

Αντιθέτως, τις χειρότερες κριτικές έλαβαν τα καταλύματα στον Άγιο Ελευθέριο (4,54), τα Πατήσια (4,55), τη Ριζούπολη και την Πλατεία Αττικής (4,58). Ελαφρώς υψηλότερες κριτικές έλαβαν τα καταλύματα στην περιοχή Προμπονά και την Πλατεία Αμερικής (4,59), στο Πεδίο του Άρεως (4,6), τη Γούβα και την Κυψέλη (4,65), καθώς και τα Ιλίσια (4,67).

Στις αξιολογήσεις έπαιξε σημαντικό ρόλο η τοποθεσία. Ενδεικτικά, αποκλειστικά βάσει τοποθεσίας, το Κολωνάκι συγκεντρώνει τις υψηλότερες κριτικές με 4,92, ενώ 4,91 παίρνουν το Κουκάκι-Μακρυγιάννη, η Ρηγίλλης, το Θησείο και η Ακρόπολη.

Ακολουθεί με 4,89 το Ζάππειο και με 4,87 η Ελληνορώσων.

Χαμηλότερες κριτικές λόγω τοποθεσίας παίρνουν το Στάδιο, τα Ιλίσια, το Γκάζι, το Πεντάγωνο, τα Πετράλωνα, ο Λυκαβηττός και το Παγκράτι.