Ένα σχετικά εύκολο απόγευμα είχε στην Αυστρία ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος και επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-7, 2-6) του Ντένις Νόβακ και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του τουρνουά που διεξάγεται στην πόλη της Βιέννης.

Ο Έλληνας τενίστας βρήκε αντίσταση από τον Αυστριακό μόνο στο πρώτο σετ, το οποίο οδηγήθηκε στο τάιμ μπρέικ, όμως η συνέχεια ήταν ένας δικός του μονόλογος, φτάνοντας άνετα στο 2-0. Έτσι πήρε την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς για μια θέση στα προημιτελικά.

Το πρώτο σετ ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τους δύο τενίστες να κρατούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα σερβίς τους στα έξι γκέιμ. Ο Νόβακ βρήκε τον τρόπο να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά και να προηγηθεί με 4-3, όμως ο Στέφανος ήταν ψύχραιμός και αμέσως μετά με δικό του μπρέικ έφερε την ισοπαλία στο 4-4.

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι με το 6-6 να έρχεται αναπόφευκτα και τους δύο αντιπάλους να οδηγούνται στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Έλληνας αθλητής έδειξε την κλάση του και προηγήθηκε γρήγορα με 5-1, πράγμα που του έδωσε την ευκαιρία να φτάσει άνετα στο 7-2 και να κάνει το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ όλα ήταν αλλιώς. Ο Τσιτσιπάς άρχισε με το… καλημέρα με μπρέικ, ενώ έσπασε για άλλη μία φορά το σερβίς του αντιπάλου του για το 4-1. Το υπόλοιπο του παιχνιδιού απέκτησε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Στέφανο να το ελέγχει πλήρως και να φτάσει με άνεση στο 6-2, που του έδωσε τη νίκη, αλλά και τη δυνατότητα να συνεχίσει στο τουρνουά της Βιέννης.