Αδιαμφισβήτητα ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα αποτελεί διακαή πόθο όλων των ομάδων NBA, όπου θα έχουν την ευκαιρία να τον διεκδικήσουν στον Draft του 2023.

Όμως για να καταφέρει μία ομάδα να κάνει δικό της 18χρονο θα πρέπει να τερματίσει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία τη φετινή σεζόν, κάνοντας το λεγόμενο «tanking», καθώς ο Γάλλος θα βρίσκεται στο νούμερο ένα του Draft.

Έτσι για μην υπάρξουν ακραία φαινόμενα «tanking» από όσες ομάδες ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τον Γάλλο σέντερ, ο Κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, εξετάζει κάποιες λύσεις, ώστε να μην υπάρξει τόσο έντονα αυτό το φαινόμενο.

Σύμφωνα με το ESPN, ένα από τα σενάρια είναι να εφαρμοστεί το σύστημα του υποβιβασμού, κάτι που σημαίνει ότι στην εξίσωση θα μπει και η G-League. Συγκεκριμένα οι δύο ομάδες που θα έχουν το χειρότερο ρεκόρ κατά τη διάρκεια της σεζόν θα υποβιβάζονται στη G-League και αντίστοιχα από το αναπτυξιακό πρωτάθλημα θα προβιβάζονται οι δύο ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ.

Η συγκεκριμένη δομή θυμίζει τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, ωστόσο για να γίνει κάτι, θα πρέπει να ληφθούν πολύ παράγοντες υπόψιν, που ενδεχόμενος να δυσκολέψουν την υλοποίηση του έργου.