Σοκαρισμένοι εξακολουθούν να είναι οι Κρητικοί, με την επίθεση με καυστικό υγρό, που δέχτηκε 36χρονος, από την εν διαστάσει σύζυγό του σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου τα ξημερώματα του Σαββάτου 22/10.

Η 38χρονη, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, παραμένει ασύλληπτη και αναζητείται από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, σήμερα στις 12 το βράδυ αναμένεται να παρέλθει το αυτόφωρο ενώ ενδέχεται η ίδια να παραδοθεί στις αρχές αμέσως μετά. Την ίδια ώρα, η αστυνομία ερευνά κάθε μέρος όπου μπορεί να κρύβεται η 38χρονη προκειμένου να προχωρήσει στην σύλληψή της.

Στο μικροσκόπιο βίντεο από το ξενοδοχείο

Οι αστυνομικοί της Yποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που διερευνούν την υπόθεση, συγκέντρωσαν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου όπου συνέβη το περιστατικό. Στα βίντεο, φαίνεται ο 36χρονος να εισέρχεται στο ξενοδοχείο στις 23.18 το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με το ekriti.gr οι Αρχές εκτιμούν ότι η επίθεση ήταν προμελετημένη, με την 38χρονη να έχει μαζί της το καυστικό υγρό με το οποίο του επιτέθηκε στις 4.50 τα ξημερώματα.

Αμέσως μετά την επίθεση το θύμα βγήκε στους διαδρόμους του ξενοδοχείου, σπαράζοντας στους πόνους και άρχισε να φωνάζει. Έντρομοι οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν άμεσα το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Σημειώνεται ότι την κράτηση του δωματίου την είχε κάνει τηλεφωνικά γύρω στις 22.00 το βράδυ, μία γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο 36χρονος κατονόμασε τη σύζυγό του στις Αρχές ως δράστιδα.

Το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται το γυάλινο δοχείο το οποίο περισυνελέγη από το ξενοδοχείο, καθώς το είχε αφήσει εκεί η γυναίκα και μετά εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, το υγρό στο γυάλινο μπουκαλάκι χωρητικότητας 200 ml, δεν έχει ταυτοποιηθεί ως προς τις χημικές ουσίες του δηλαδή αν είναι βιτριόλι ή κάτι άλλο και δείγμα αυτού εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως πρόκειται για μίγμα νιτρικού οξέος και βιτριολιού.

Το υγρό, πάντως, προκάλεσε ζημιές και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, αφού, κομμάτι του χαλιού και ενός επίπλου, αλλά και μέρος του κρεβατιού, έχουν καεί.

Κινδυνεύει να χάσει το μάτι του ο 36χρονος

Ο 36χρονος φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια καθώς προσπάθησε να προστατευθεί όταν δέχτηκε το καυστικό υγρό. Το βράδυ του Σαββάτου μεταφέρθηκε στο Θριάσειο Νοσοκομείο, σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων. Μέχρι το απόγευμα της ίδια ημέρας νοσηλευόταν με εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο αριστερό μέρος του κεφαλιού, στο στήθος και στην πλάτη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες κινδυνεύει να χάσει το αριστερό του μάτι.

Σε δηλώσεις που έκανε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης για την κατάσταση της υγείας του 36χρονου ανέφερε: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χάσει το μάτι του αφού φέρει σοβαρή βλάβη. Προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ προληπτικά νοσηλεύτηκε για λίγη ώρα στην Εντατική. Φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια και στην αριστερή πλευρά του προσώπου του».

Ο 36χρονος είχε καταδικαστεί για τις ένοπλες ληστείες με καλάσνικοφ

Το θύμα, είναι γνωστό στις διωκτικές αρχές.

Ο 36χρονος είχε πριν λίγο καιρό αποφυλακιστεί από τις φυλακές καθώς είχε καταδικαστεί για μία σειρά από ένοπλες ληστείες με καλάσνικοφ που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Είχε βρεθεί 7 χρόνια στη φυλακή για μια σειρά από ένοπλες ληστείες με καλάσνικοφ που είχαν σημειωθεί από το 2012 μέχρι το 2015 με αποκορύφωμα την κινηματογραφική ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στο Creta Maris.

Μαζί του, σύμφωνα με το cretapost, είχε καταδικαστεί και ένας Αρμένιος σε 104 χρόνια ποινή κάθειρξης ενώ ο… τρίτος της παρέας είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της ληστείας στο Creta Maris και ήταν σε κώμα στο ΠΑΓΝΗ με αποτέλεσμα να διακοπεί η ποινική του δίωξη.

Κακοποίηση καταγγέλλει η δράστις

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σχέση της 38χρονης με τον 36χρονο ήταν αρκετά προβληματική με την ίδια να βιώνει εφιαλτικές στιγμές.

Κίνητρο για την 38χρονη σύμφωνα με τους οικείους της ήταν η ίδια η σκληρή και βίαιη συμπεριφορά του 36χρονου προς εκείνη στη διάρκεια του βραχύ έγγαμου βίου τους, μεταδίδει το neakriti.gr.