Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι ένας από τους παίκτες που πήραν τελικά two way συμβόλαιο από τους Μάβερικς και επέστρεψε στο ΝΒΑ μετά το πέρασμά του από τη Μακάμπι και τον Ολυμπιακό.

Ο ομογενής γκαρντ, που είχε μεγάλη πρόταση το περασμένο καλοκαίρι από τους Ερυθρόλευκους για να μείνει στην Ευρώπη, προτίμησε να υπογράψει στο Ντάλας, προκειμένου να πάρει και την περιβόητη σύνταξη που παίρνουν οι παίκτες στο ΝΒΑ, εφόσον συμπληρώσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών.

Ο Ντόρσεϊ, ωστόσο, είδε μετά το τέλος του Eurobasket με την εθνική ομάδα να μην πηγαίνουν τα πράγματα όπως ακριβώς ήθελε και οι Μαβς να ενισχύονται με παίκτες όπως ο Φακούντο Καμπάτσο στα γκαρντ, με αποτέλεσμα να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή για να δει αν θα έχει ισχύ το συμβόλαιό του ή θα προτιμήσει η ομάδα του Ντάλας να τον αποδεσμεύσει.

Τελικά, οι Μαβς επέλεξαν να δώσουν two way συμβόλαιο στον Ντόρσεϊ και να τον διατηρήσουν σε μία από τις δύο μη εγγυημένες θέσεις του ρόστερ. Αυτό σημαίνει ότι ο ομογενής γκαρντ θα είναι μεταξύ ΝΒΑ και G-League και δε θα είναι σίγουρο ότι θα αγωνίζεται σε όλα τα ματς, μιας και οι παίκτες που έχουν τέτοιου είδους συμβόλαιο μπορούν να παίξουν μάξιμουμ 50 παιχνίδια.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, τα δεδομένα δεν είναι αυτά που περίμενε ο Ντόρσεϊ όταν συμφωνούσε το καλοκαίρι, ενώ ήδη στο πρώτο ματς της σεζόν δεν αγωνίστηκε καθόλου. Αυτήν τη στιγμή το να παίξει ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πολύ στους Μάβερικς μοιάζει αδύνατον και το πιθανότερο είναι να παίρνει αρκετό χρόνο στα ματς της θυγατρικής ομάδας.

Κάτι που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δε θα αρέσει και στον έλληνα διεθνή. Ειδικά από τη στιγμή που ξέρει ότι, αν μείνει ελεύθερος από το Ντάλας, η μισή Ευρώπη θα είναι στα… πόδια του. Μπορεί λοιπόν να έχει πάρει το συμβόλαιο που ήθελε στο ΝΒΑ, όμως το σενάριο να επιστρέψει στην Ευρώπη είναι υπαρκτό και έχει πιθανότητες.

Αναμφίβολα, αυτό θα εξαρτηθεί σε πρώτη φάση από τα λεπτά που θα πάρει στο ΝΒΑ από τον Τζέισον Κιντ και αφετέρου από το ρόλο, αφού δεν πρόκειται να μείνει όλη τη σεζόν να παίζει στην G-League. Όσον αφορά τις επιλογές του στην Ευρώπη, δεδομένα περισσότερες από 4-5 ομάδες κοιτάζουν ζεστά την περίπτωσή του και περιμένουν οποιαδήποτε εξέλιξη, ενώ διακριτικά παρακολουθούν και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό.

Εξάλλου, πρόκειται για έναν παίκτη που έχει ελληνικό διαβατήριο, είναι τρομερός σκόρερ, ενώ αποτελεί μπασκετική «λατρεία» του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει πλήρες ρόστερ είναι στα μείον για οποιαδήποτε κίνηση, που πολύ δύσκολα θα γίνει, ενώ και ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτηση του Μπέικον.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντόρσεϊ, αν αποδεσμευτεί από τους Μάβερικς, θα ψάξει συμβόλαιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ στην EuroLeague, και ουσιαστικά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πρέπει να κάνουν μεγάλη υπέρβαση και να ρισκάρουν πολλά για να τον κάνουν δικό τους.

Αντιθέτως, ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η Μπολόνια και η Παρτιζάν θα ρίξουν πολλά λεφτά για να τον πείσουν να επιστρέψει μετά το πέρασμα του από το ΝΒΑ στην Ευρώπη και να διεκδικήσει και πάλι την EuroLeague. Τα πάντα όμως θα ξεκαθαρίσουν τους επόμενους μήνες, με πρώτο μέλημα και του ίδιου του παίκτη το να προσπαθήσει να «στεριώσει» στο ΝΒΑ.