Για τις εκλογές και την περιφερειακή ανάπτυξη, μίλησε στο Olympia Forum III, ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης. Στην συζήτηση που συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελευθερία», Θανάσης Λαγός, ο Παύλος Μαρινάκης στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε πως το εκλογικό αποτέλεσμα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η ευημερία των πολιτών.

Εισαγόμενες κρίσεις

«Τα τελευταία χρόνια μετά τις εκλογές και στη χώρα μας και σε όλο το κόσμο συνέβησαν πολλές κρίσεις εισαγόμενες, υπήρξε μία προσπάθεια από την αξιωματική αντιπολίτευση να βαφτιστούν Πανδημία Μητσοτάκη, αλλά λόγω των 4,5 ετών της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κόσμος δεν υπέκυψε σε αυτή τη διαδικασία. Η κυβέρνηση έπρεπε να δώσει λύσεις που έγιναν και επίσης και για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που εφαρμόστηκε όπως θα έπρεπε για να αντιμετωπίζει τις κρίσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ακόμη πως, «δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να είναι τόσο συνεπής στις προεκλογικές της υποχρεώσεις και ανακοινώσεις και μάλιστα έχει κάνει περισσότερα από αυτά που ανακοίνωσε προεκλογικά».

Περίγελος της Ευρώπης επί ΣΥΡΙΖΑ

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αλλάξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, χαρακτηρίζοντάς τη χώρα «περίγελο της Ευρώπης κατά τη διακυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ».

Στάθηκε στην αντιμετώπιση της πανδημίας από την Ελληνική Πολιτεία, στην πρόσληψη χιλιάδων εκπαιδευτικών, αλλά κυρίως στο ότι στις δικές της ημέρες οι δείκτες της οικονομίας ανέβηκα τόσο ψηλά, κυρίως από την μεγάλη τουριστική κίνηση, εν μέσω μάλιστα στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανίας

«Η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, δίνει χρήματα για την ανάμνηση σε όλους τους παραγωγικούς φορείς και επίσης έχει μειώσει δραματικά την ανεργία. Επίσης τόνισε ότι τη χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στις εξαγωγές. Η κυβέρνηση προσπαθεί να τρέξει πιο γρήγορα την ανάπτυξη της χώρας και βάζει τις βάσεις για την Ελλάδα του 2030. Στόχος είναι να μειωθεί και άλλο η ανεργία και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, να ερθουν νεες μεγάλες επενδύσεις».

Από τι θα εξαρτηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα

Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να γίνουν πολλά βήματα για την αποκέντρωση, περισσότερα από αυτά που ήδη έχουν γίνει και κατέληξε λέγοντας, «ότι το εκλογικό αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών θα εξαρτηθεί από το ποιος διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα και αν υπάρχει μία κυβέρνηση που ότι είπε προεκλογικά το έκανε αυτό μετεκλογικά».

Για το δημογραφικό δήλωσε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κάθε ελληνική κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα δημοσίων έργων.

Για να την ελληνική περιφέρεια σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες και αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη και σίγουρα χρειάζονται συνεργασίες και συναινέσεις.

Κοροϊδία

Για το δρόμο Πάτρα-Πύργος δήλωσε ότι υπήρχε μεγάλη κοροϊδία τα προηγούμενα χρόνια και επιτέλους αυτό το έργο δεν είναι μία μακέτα αλλά μία πραγματικότητα που θέλει υπομονή για να φανεί η εξέλιξη του και ο κόσμος για να το πιστέψει πρέπει να το δει.

Τέλος τόνισε ότι «μπορεί ο πρωτογενής τομέας να είναι αδικημένος αλλά δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει πάρει αυτός τόσα χρήματα και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα».