Η χαώδης πολιτική κατάσταση στη Βρετανία, όχι μόνο μετά την παραίτηση του Λιζ Τρας, αλλά ακόμη και πριν την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει την υπομονή πολιτών αλλά και μέσων ενημέρωσης στη χώρα.

Έτσι, η βρετανική εφημερίδα «The Independent», ξεκίνησε μία διαδικασία ηλεκτρονικού «δημοψηφίσματος», μέσα από την οποία συγκεντρώνει υπογραφές με το αίτημα «Χρειαζόμαστε γενικές εκλογές τώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι τις 19.00 ώρα Ελλάδας, είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 330.000 υπογραφές.

Η αίτηση της εφημερίδας για εκλογές

Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε από πρωθυπουργός μετά από μόλις 45 ημέρες θητείας.

Δεν είχε καμία εντολή για τις απότομες αλλαγές στην πολιτική της όταν ανέλαβε – εκτός από 81.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, ένα μικρό και μη αντιπροσωπευτικό τμήμα του πληθυσμού.

Ούτε είχε καμία εξουσιοδότηση για τις ανατροπές της, αλλάζοντας επανειλημμένα τη θεμελιώδη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τους φόρους και τις δημόσιες δαπάνες.

Ανακοινώνοντας την παραίτησή της, η κ. Τρας δήλωσε ότι θα επιλεγεί νέος πρωθυπουργός εντός μιας εβδομάδας. Εμείς στον Independent πιστεύουμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο.

Αυτή θα είναι η τρίτη συντηρητική πρωθυπουργός από τις τελευταίες γενικές εκλογές του 2019.

Το ποιος θα ηγηθεί της χώρας μας θα πρέπει να αποφασιστεί σε γενικές εκλογές, όχι στην περίεργη φούσκα μιας ακόμη εκλογής για την ηγεσία των Συντηρητικών.

Ήρθε η ώρα οι ψηφοφόροι να αποφασίσουν ποιος θα πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα και να υποστηρίξουν τις δημοκρατικές αρχές πάνω στις οποίες έχουν οικοδομηθεί τα κυβερνητικά μας όργανα. Για το λόγο αυτό, ζητάμε γενικές εκλογές τώρα.

Είναι μια απλή και θεμελιώδης αρχή ότι η κυβέρνηση αντλεί τη δημοκρατική της νομιμοποίηση από το λαό. Ας τους αφήσουμε να έχουν λόγο.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

The Independent