Οι σειρήνες ηχούν για ακόμα μία φορά στο Κίεβο, με τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας να προσπαθούν να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους στις δύσκολες συνθήκες. Την ίδια στιγμή η Ουκρανία αναμένεται να ανακοινώσει μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα καθώς υπάρχει πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας. Οι ρωσικές δυνάμεις από τις 10 Οκτωβρίου στοχεύουν σε ενεργειακά εργοστάσια με τα χτυπήματα να ανέρχονται σε πάνω από 300.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, είναι η πρώτη φορά που οι αρχές λένε ότι το μπλακάουτ θα αφορά όλη τη χώρα, ενώ μέχρι στιγμής υπήρχαν διακοπές στο Κίεβο κάποιες ώρες, και κάποιες ώρες σε ανατολικές και δυτικές περιοχές της χώρας.

Τα σπίτια στην Ουκρανία ζεσταίνονται από έναν κεντρικό αγωγό που όμως δεν φτάνει στα ανατολικά της χώρας που οι Ρώσοι έχουν καταλάβει μια σειρά περιοχές. Οι ουκρανικές αρχές περιμένουν περίπου 100.000 εσωτερικούς πρόσφυγες από τα ανατολικά της χώρας που δεν θα μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Αντιμέτωποι με το κρύο

Τη στιγμή που οι θερμοκρασίες όλο και μειώνονται η κατάσταση θα δυσκολέψει για τους κατοίκους της Ουκρανίας που θα πρέπει εκτός όλων των άλλων να αντιμετωπίσουν το κρύο αλλά και την έλλειψη ρεύματος που γεννά μια σειρά σημαντικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι, παρακίνησε τους πολίτες να μειώσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση του ρεύματος. Ειδικότερα σύστησε να μειωθεί η κατανάλωση από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ προκειμένου να αποφευχθεί ένα γενικό μπλακ άουτ, που ωστόσο δεν μοιάζει και πολύ μακρινό.