Στη σημασία που δίνει η Τουρκία στον αγώνα απέναντι στην ισλαμοφοβία αναφέρθηκε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στο συνέδριο επικοινωνίας των κρατών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Ανατολού υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «οι ρατσιστικές επιθέσεις και η ρητορική μίσους κατά των μουσουλμάνων αυξάνονται».

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πιο σθεναρή υπεράσπισης της παλαιστινιακής υπόθεσης. «Θα πρέπει να εξηγήσουμε καλύτερα την κατοχή και τη στέρηση δικαιωμάτων των παλαιστίνιων αδελφών μας στα εδάφη τους σε όλο τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμα στη σύγκρουση στη Συρία, λέγοντας ότι «πρέπει να υποστηρίξουμε αποτελεσματικότερα τις προσπάθειες για μια πολιτική λύση για να απαλλαγούμε από την ανθρωπιστική κρίση και τη σπείρα της τρομοκρατίας».

Το Ισλαμικό Κράτος

«Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την επιθέσεις με στόχο τον ισλαμικό κόσμο χωρίς να αυξήσουμε τη συνεργασία μας σε όλα τα μέτωπα, από την Παλαιστίνη μέχρι το Κασμίρ, από την Κύπρο έως τη Δυτική Θράκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος, είπε ότι είναι πολύ ξεκάθαρο ποιος υποστηρίζει αυτή τη βάρβαρη οργάνωση «που έχυσε το αίμα δεκάδων χιλιάδων αθώων πολιτών και μουσουλμάνων».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν: «Γνωρίζουμε ότι η ίδια υποκριτική στάση επιδεικνύεται σε συμπεριφορές απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK, PYD και FETO. Παρόλα αυτά, αυτές οι οργανώσεις υποστηρίζονται και προστατεύονται. Όσοι μας μιλούν για ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους, συνεχίζουν να προστατεύουν αυτές τις οργανώσεις κρύβονται πίσω από εύλογες δικαιολογίες».