Από την πρωθυπουργία της Ιταλίας αποχωρεί – και τυπικά – ο Μάριο Ντράγκι. Οι ηγέτες της ΕΕ με μηνύματά τους στα social media τον αποχαιρετούν και του αναγνωρίζουν ότι έκανε πάντα «ό, τι χρειαστεί», όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος.

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε όταν ο ίδιος ήταν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να στηρίξει το ευρώ.

«Ευχαριστούμε Μάριο. Σου ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. Ό, τι χρειαστεί», έγραψε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. «Εις το επανιδείν», συμπλήρωσε.

Μήνυμα για την αποχώρηση Ντράγκι έγραψε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε στο Instagram: «Ήταν τιμή και προνόμιο να κάθομαι δίπλα στον Μάριο Ντράγκι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για 20 μήνες! Είναι ένας πραγματικός Ευρωπαίος ηγέτης! Τις καλύτερες ευχές, Μάριο, για τις μελλοντικές σου προσπάθειες!».

Ο Ντράγκι, από τη δική του μεριά, ζήτησε από τους συναδέλφους του να κρατήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν «άστρο φωτεινό» που δείχνει τον δρόμο σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα το απόγευμα η νεοεκλεγείσα Τζόρτζια Μελόνι θα μεταβεί στο Κυρηνάλιο Μέγαρο για να λάβει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία.