Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση για το ζευγάρι από τη Λευκάδα τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το πρωί της Τετάρτης. Οι χειρότεροι φόβοι των συγγενών του ζευγαριού δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε σε χαράδρα κοντά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο σε βάθος περίπου 200 μέτρων από τον κεντρικό δρόμο.

Αστυνομία, πυροσβεστική, στρατός και εθελοντές βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στην περιοχή της Πόντης εκεί που εντοπίστηκε σήμα κινητού και με drone έψαχναν το ζευγάρι. Ο εντοπισμός του οχήματος έγινε αρχικά με τη βοήθεια του σήματος του κινητού τηλεφώνου του 75χρονου ενώ στη συνεχεια εντοπίστηκε και οπτικά από drone κατοίκου της περιοχής που συμμετείχε στην επιχείρηση ανεύρεσης.

Αγνοούνταν από χτες

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης συγγενείς δήλωσαν την εξαφάνιση ενός άνδρα και μιας γυναίκας -75 και 72 ετών αντίστοιχα- οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή με σκοπό να αγοράσουν μέλι. Το ζευγάρι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τον παραγωγό, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ, πράγμα που προκάλεσε ανησυχία στους συγγενείς.

Έτσι αργά το απόγευμα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση η οποία διακόπηκε λόγω νύχτας και συνεχίστηκε με το πρώτο φως του ήλιου.

Γεωπόνος και φυσιολάτρης ο 75χρονος

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αθανίου της Λευκάδας, Παναγιώτης Κορφιάτης μιλώντας στο newsit.gr για το ζευγάρι, αναφέρει ότι «σήμερα του Αγίου Γερασίμου περιμέναμε να γινόταν ένα θαύμα». Κρίμα πραγματικά. Συνταξιούχοι ήταν, καλοί άνθρωποι. Εργάζονταν και οι δύο για χρόνια στην γεωργική υπηρεσία και ήταν γνωστοί σχεδόν σε όλο το νησί».

Ο πρόεδρος της κοινότητας προσθέτει πως 0 75χρονος ήταν λάτρης της εξοχής και των βουνών. «Ανέβαζε φωτογραφίες με τοπία, λάτρευε τα βουνά, του άρεσε να τα γυρίζει», εξηγεί.

Ο 75χρονος ήταν συνταξιούχος γεωπόνος και γνωστός φυσιολάτρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του άτυχου ζευγαριού από την πρώτη στιγμή έψαχνε για τους γονείς της, ενώ ο γιος τους που διαμένει στο εξωτερικό και αναμένεται να γυρίσει πίσω, μετά την τραγική κατάληξη.