Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις στα σύνορά της με την Τουρκία, γράφουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα αυτή τη φορά στις «προκλητικές» χαμηλές πτήσεις ελληνικών F-16 πάνω από «τουρκικά χωριά της Ξάνθης» (φωτογραφία, επάνω).

Κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για την κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ, με την ονομασία «Ολυμπιακή Συνεργασία – 22», η οποία ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 21 Οκτωβρίου.

Η άσκηση, σύμφωνα με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, εξετάζει αντικείμενα και τακτικές κινήσεων Μηχανοκίνητου Πεζικού και Τεθωρακισμένων και εστιάζει σε αντικείμενα λήψης απόφασης σε ταχέως εξελισσόμενες καταστάσεις από τους διοικητές μικρών κλιμακίων.

«Ενώ εξόπλισε τα νησιά στην Ανατολική Μεσόγειο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, η Ελλάδα πραγματοποίησε πτήσεις με ελληνικά ελικόπτερα και F-16 πάνω από τουρκικά χωριά στην Ξάνθη», γράφουν για την «Ολυμπιακή Συνεργασία – 22» τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Πάνω από το χωριό Καγιαλάρ»

Και τονίζουν ότι το γεγονός αποκαλύφθηκε από τις εικόνες που βιντεοσκόπησαν οι κάτοικοι του Καγιαλάρ (σ.σ.: Πετροχώρι), «μειονοτικού τουρκικού χωριού στη Δυτική Θράκη».

Στο μεταξύ, βίντεο από την άσκηση έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ίδιο το ΓΕΣ:

«Παίζουν με τη φωτιά»

«Αναψαν το φιτίλι του πολέμου! Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ το έκαναν αυτό σε τουρκικά χωριά» τιτλοφορεί την είδησή του ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός Haber Global:

«Πρόκληση με F-16! Παίζουν με τη φωτιά: πέταξαν χαμηλά πάνω από τουρκικά χωριά» σημειώνει η τουρκική star.com.tr.

«Πρόκληση με F-16 από την Ελλάδα! Σκανδαλώδης δράση ζωντανά στην κάμερα», τονίζει η Σαμπάχ.

Τα τουρκικά ΜΜΕ προσθέτουν ότι η «πρόκληση» σημειώθηκε στο πλαίσιο της άσκησης «Ολυμπιακή Συνεργασία – 2022», για την οποία «στον ελληνικό Τύπο αναφέρθηκε πως πραγματοποιείται ενάντια στις απειλές του τουρκικού καθεστώτος».