«Ο πρόεδρος Ερντογάν εξελίσσεται σε ολοένα μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ θα πρέπει να επιτέλους να του δείξει τα όριά του. Και η Γερμανία όμως μπορεί να κάνει κάτι», σημειώνει το Δημοσιογραφικό Δίκτυο Γερμανία RND παραθέτοντας σχόλιο με τίτλο «Να δείξουν κόκκινη κάρτα στον Ερντογάν!».

Το RND σημειώνει: «Την ώρα που ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει τον βάναυσο πόλεμο στην Ουκρανία με επιθέσεις στον άμαχο πληθυσμό, ο τούρκος πρόεδρος απειλεί σχεδόν καθημερινά τη γείτονά του και εταίρο στο ΝΑΤΟ Ελλάδα με σύνθημα «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα». Ο αμερικανός στρατιωτικός ιστορικός και ειδικός σε ζητήματα Τουρκίας Ράιαν Τζινγκέρας παρατηρεί ότι μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας «δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και πιθανή».

Η σχέση Ερντογάν – Πούτιν

Μετά τον Ρώσο πρόεδρο, ο Ταγίπ Ερντογάν εξελίσσεται σε ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να του δείξει κόκκινη κάρτα. Και η Γερμανία όμως μπορεί να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τον αυταρχικό Τούρκο πρόεδρο. Με αφορμή τις απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα η παράδοση γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, μιας και αυτά θα μετατόπιζαν την ισορροπία δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο υπέρ της Άγκυρας».