Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί –ακόμα και άμεσα- συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

«Διατηρούμε επίμονα την προσέγγιση ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ακάρ, λίγες ημέρες μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, συμφώνησαν να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Στις νέες του δηλώσεις, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισημαίνει πως τα προβλήματα στο Αιγαίο «μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων», τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα του δε θα δεχθεί «τετελεσμένα γεγονότα».

«Διατηρούμε επίμονα την προσέγγιση ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ακάρ.

«Ακολουθούμε μια υπεύθυνη πολιτική κοινής λογικής. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε» συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός.

«Εμείς λέμε ότι είμαστε υπέρ του να είναι το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και δίκαιου διαμοιρασμού κάθε πλούτου. Η Τουρκία είναι ασφαλής σύμμαχος, δεν είναι απειλή για κανέναν» κατέληξε ο Χουλουσί Ακάρ.