Την είδηση που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg για τη μυστική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς από την Τουρκία, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως τονίζει, η συγκεκριμένη είδηση προπύρκαλεί ανησυχία και υπογραμμίζει τον «αποσταθεροποιητικό ρόλο» της Άγκυρας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

«Τι έχει να πει τώρα ο κ. Στόλτενμπερκ;»

Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά για την… χαλαρή διεθνή αντιμετώπιση της Τουρκίας και, κυρίως, για την πολιτική ίσως αποστάσεων που ακολουθούν οι περισσότεροι:

«Τι έχουν να πουν τώρα ο κ. Στόλτεμπεργκ για την πολιτική των ίσων αποστάσεων αλλά και όσα ευρωπαϊκά κράτη έχουν συνάψει μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα με την Τουρκία;».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που έχει επανειλημμένως θέσει το ζήτημα της ανάγκης για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, επαναλαμβάνει πως «είναι πλέον απαραίτητο να ειεφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη γειτονική χώρα».

Και καταλήγει χαρακτηριστικά: «Δεν νοείται ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και μέλη του ΝΑΤΟ, να συνεχίζουν να εξοπλίζουν και να προσφέρουν τεχνογνωσία σε ένα διεθνή ταραξία».