Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από τη συντριβή ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους σε πολυκατοικία της πόλης Γιεΐσκ, στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax που επικαλείται τις τοπικές αρχές.

Άλλοι έξι άνθρωποι αγνοούνται.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής γιατρού του Κεντρικού Περιφερειακού Νοσοκομείου της Γιέισκ, ο αριθμός των τραυματιών από τη συντριβή ανέρχεται σε 19, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Τραυματίστηκαν 19 άνθρωποι, τέσσερις βαριά» επεσήμανε ο ίδιος στο ρωσικό πρακτορείο TASS. Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τρία παιδιά 8-10 ετών.

Από φωτιά σε κινητήρα

Κατά το ρωσικό πρακτορείο TASS, επρόκειτο για μαχητικό – βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-34, σε κινητήρα του οποίου εκδηλώθηκε φωτιά.

Σύμφωνα με πλάνα που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κτίριο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες και ακολούθησαν σκηνές χάους με συνεχείς εκρήξεις. Κάποια βίντεο μάλιστα φέρεται να αποτυπώνουν τη στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους.

Οι δύο χειριστές του αεροσκάφους κατάφεραν να το εγκαταλείψουν πριν από τη συντριβή, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Στο σημείο της συντριβής έσπευσαν πυροσβέστες και ασθενοφόρα.

Δείτε συγκλονιστικά βίντεο