«Ο θάνατος σου, η ζωή μου»… Μια φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει στο 100% το αποψινό (20:00) μεγάλο ντέρμπι του Φαλήρου. Ειδικά μετά και τις νίκες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού την Κυριακή, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν έχουν και πολλά περιθώρια.

Οι Ερυθρόλευκοι φιλοξενούν απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τους «ασπρόμαυρους» σε ένα do or die παιχνίδι και για τους δυο. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη νίκη για να φέρει και πάλι τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους επτά βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη θέλει το «τρίποντο» ώστε να μην… εξαφανιστεί εντελώς από την κουβέντα του τίτλου, καθώς σε περίπτωση που δεν φύγει με το διπλό από το Φάληρο, τότε θα μείνει πίσω με διψήφια διαφορά.

Οι Ερυθρόλευκοι το βράδυ της Κυριακής (16/10) ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με τον Δικέφαλο του Βορρά, με τους Μαρσέλο, Αβιλα, Βρσάλικο και Σισέ να μένουν εκτός αποστολής.

Ο Βραζιλιάνος σταρ έχει μια σύσπαση στον δεξιό τετρακέφαλο και αποφασίστηκε να προφυλαχθεί, ενώ ο Άβιλα παρότι προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, αποφασίστηκε να μην μπει στην αποστολή, καθώς δεν ήταν 100% έτοιμος. Όσον αφορά στον Κροάτη μπακ, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αποκόμισε στο παιχνίδι με την Καραμπάγκ, ενώ ο Σισέ έμεινε εκτός αποστολής για τρίτο σερί ματς.

Αντίθετα, στην αποστολή βρίσκεται τόσο ο Ελ Αραμπί όσο και ο Παναγιώτης Ρέτσος, με τους δύο παίκτες να έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Κανονικά βρίσκεται επίσης και ο Εμβιλά, παρά το χτύπημα που δέχθηκε στο ματς του Μπακού.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, καθώς εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Ζίβκοβιτς, o Μπράντον Τόμας, αλλά και ο Βιεϊρίνια. Αντιθέτως κανονικά στην αποστολή βρίσκεται τόσο ο Κουλιεράκης, όσο και ο Αουγκούστο, καθώς αμφότεροι ξεπέρασαν τα προβλήματα τους και έτσι θα δώσουν το «παρών» στο Καραϊσκάκη.