Ποινική προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί αν και άλλα ανήλικα παιδιά της οικογένειας στα Σεπόλια έχουν ενδεχομένως πέσει θύματα σεξουαλικής βίας ή μαστροπείας.

Παράλληλα, έχουν κινηθεί και οι σχετικές διαδικασίες από τις κοινωνικές υπηρεσίες με στόχο να γίνουν, έστω και ετεροχρονισμένα, ενέργειες για τα παιδιά.

Τι ισχυρίστηκε η μητέρα

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η μητέρα στο απολογητικό της υπόμνημα: «Ο Ηλίας Μίχος εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος απέναντι στα παιδιά τα οποία συχνά τα κερνούσε παγωτό και πορτοκαλάδες.

» Η κόρη μου όσο εργαζόμουν στο κατάστημα του αλλά και όταν είχα σταματήσει πήγαινε περιστασιακά στο μαγαζί του Ηλία Μίχου όπου τον βοηθούσε σε κάποια ελαφριά δουλειά κι εκείνος της έδινε χαρτζιλίκι. Όλα αυτά νομίζαμε ότι τα έπραττε από καλοσύνη.

» Με αυτό τον τρόπο κέρδισε την εμπιστοσύνη της οικογένειάς μας.

» Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστηκα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και ο θυμός μου που την επόμενη ημέρα του απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή.

» Στις καταθέσεις της η ίδια η κόρη μου δηλώνει ότι εμείς η οικογένεια της δεν είχαμε καμία γνώση για όσα συνέβαιναν και για τη βάναυση κακοποίηση της».

Και προσθέτει πως η κόρη της είχε εξεύρει μηχανισμούς απόκρυψης των συνομιλιών της, «γεγονός που καταδεικνύει ότι ουδεμία γνώση είχα εγώ και η οικογένεια».

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι η άγνοιά της προκύπτει και από τα οργισμένα μηνύματα που έστειλε στο Μίχο μόλις έμαθε.