Είναι γεγονός ότι από το 2008 όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα ο Πεπ Γκουαρντιόλα το status των «μπλαουγκράνα» άλλαξε. Παράλληλα όμως άλλαξε και η σχέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς οι Καταλανοί πήραν το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας τα επόμενα χρόνια νίκες που έμειναν για πάντα στην ιστορία.

Τόσο για τη σημασία τους όσο και για το εύρος τους. Ουκ ολίγες φορές οι «μπλαουγκράνα»… ανάγκασαν το κοινό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» να υποκλιθεί στο μεγαλείο τους, κερδίζοντας τον θαυμασμό και την αναγνώριση από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Το απόγευμα της Κυριακής (16/10, 17:15) oι δύο μεγάλοι αντίπαλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου δίνουν την πρώτη τους «μάχη» για φέτος στο πρωτάθλημα και to10.gr σας θυμίζει τις πέντε φορές που η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη μισητή αντίπαλό της μέσα στο σπίτι της.

Όταν το «Μπερναμπέου» χειροκρότησε τον Ροναλντίνιο

Μπορεί να πρόκειται για παιχνίδι πριν από την εποχή Γκουαρντιόλα, αλλά δεν γινόταν να μην μνημονευθεί. Στις 19 Νοέμβρη του 2005 η Μπαρτσελόνα του Φρανκ Ράικαρντ έδωσε μία απίθανη παράσταση στη Μαδρίτη διαλύοντας με 3-0 τη Ρεάλ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ροναλντίνιο. Ο Ετό άνοιξε τον χορό των γκολ για να πάρει τη σκυτάλη ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ που πέτυχε δύο υπέροχα γκολ που χειροκροτήθηκαν ακόμη και από τους οπαδούς της «Βασίλισσας».

Η απόλυτη ποδοσφαιρική παράσταση

Ήταν στο φινάλε της πρώτης σεζόν του Γκουαρντιόλα όταν η Μπαρτσελόνα επισκέφθηκε (2/5/9) το «Μπερναμπέου» και ήθελε τη νίκη για να κλειδώσει τον τίτλο. Τον έναν από τους τρεις που κατέκτησε εκείνη τη χρονιά. Η Ρεάλ προηγήθηκε από νωρίς με τον Ιγκουαΐν και τα όσα ακολούθησαν δεν θα μπορούσε να τα φανταστεί ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της.

Το ημίχρονο τελείωσε με την Μπαρτσελόνα να προηγείται με 3-1 και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τους Καταλανούς θριαμβευτές με το απίθανο 6-2. Ο Μέσι, ο Ανρί, ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Πουγιόλ, ο Πικέ και τα άλλα παιδιά είχαν προσφέρει μόλις την απόλυτη ηδονή στους οπαδούς τους.

Τέσσερα και χωρίς Μέσι

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Μπαρτσελόνα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ σε ένα ντέρμπι χωρίς να έχει στη βασική της ενδεκάδα τον Μέσι. Ο Αργεντινός αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και ο Λουίς Ενρίκε τον άφησε στον πάγκο. Ίσως στη Ρεάλ να πίστεψαν ότι ήταν η ευκαιρία τους. Δεν ήταν όμως…

Σουάρες και Νεϊμάρ το πήραν πάνω τους χαρίζοντας στην Μπάρτσα ακόμη μία μεγάλη νίκη κόντρα στη μεγάλη αντίπαλο. Το ταμπλό του «Μπερναμπέου» εκείνο το βράδυ της 21ης Νοέμβρη του 2015 έδειχνε 0-4 και όταν πλέον ο Μέσι μπήκε ως αλλαγή στο ματς, τα πάντα είχαν κριθεί.

Τριάρα στο ρελαντί

Παραμονές Χριστουγέννων (23/12) του 2017 η Μπαρτσελόνα πέτυχε ακόμη μία εντυπωσιακή νίκη κόντρα στη Ρεάλ. Αυτή τη φορά μάλιστα χωρίς να χρειαστεί καν να… καταπλήξει τα πλήθη με την απόδοσή της στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πέτυχε τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και έφυγε με το 3-0 από τη Μαδρίτη, προσθέτοντας στο ενεργητικό της ακόμη μία εντυπωσιακή νίκη κόντρα στη Ρεάλ.

Η πρώτη «δήλωση» του Τσάβι

Μία από τις πιο εντυπωσιακές της νίκες σε Clasico στο «Μπερναμπέου» πήρε η Μπαρτσελόνα στο περσινό (20/3/22) ντέρμπι των δύο ομάδων, για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Με τον Τσάβι να μετράει λίγους μήνες στον πάγκο, οι «μπλαουγκράνα» έστειλαν το πρώτο μήνυμα επιστροφής με το 4-0 επί της Ρεάλ.

Ομπαμεγιάνγκ και Αραούχο έβαλαν την Μπάρτσα μπροστά στο σκορ με 2-0 από το πρώτο ημίχρονο για να έρθουν ακόμη δύο γκολ στο δεύτερο μέρος, με Φεράν και Ομπαμεγιάνγκ να ολοκληρώνουν τον καταλανικό θρίαμβο