Ο Ολυμπιακός περιμένει το Περιστέρι απόψε (19:15) σε ένα ματς-γιορτή για τις δυο ομάδες καθώς όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στον Βασίλη Σπανούλη, που επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος των ερυθρόλευκων, μετά την απόφαση του να σταματήσει το μπάσκετ.

Το ΣΕΦ θα υποδεχθεί με χαρά τον θρύλο του Ολυμπιακού αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ που κάνει τα βήματα του στην προπονητική, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθεί στο άμεσο μέλλον το παιχνίδι προς τιμήν του και η γιορτή για την απόσυρση της φανέλας με το όνομά του.

Ο εμβληματικός πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, που πλέον ως κόουτς του Περιστερίου θα βρεθεί για πρώτη φορά – από τον Ιούνιο του 2010 – αντιμέτωπος με τους ερυθρόλευκους, ενώ το φαληρικό γήπεδο θα έχει πάνω από 8.000 κόσμο, αφού η ζήτηση είναι τεράστια.

Ο Σπανούλης θα αποθεωθεί από τους οπαδούς του Ολυμπιακού όπως ακριβώς του αρμόζει, ενώ ότι συμβεί στο ΣΕΦ σήμερα δεν θα έχει καμία σχέση με το παιχνίδι που πρόκειται να γίνει προς τιμήν του, όπως είχε προαναγγείλει ο Ολυμπιακός και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στη συνέντευξη Τύπου του Σπανούλη πριν από περίπου έναν χρόνο.

«Θα γίνει φιλικό μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου του 2022, δεν έχουμε επιλέξει αντίπαλο ακόμη. Θα είναι σίγουρα μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με σπουδαίους παίκτες. Θα τα δείτε όλα τον Σεπτέμβριου του 2022″, είχε πει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στις 27/9/2021, αλλά πλέον όλα μεταφέρθηκαν για τον Σεπτέμβρη του 2023.

Εκεί θα ανέβει και η φανέλα με το όνομά του στην οροφή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Το 7 δεν θα αποσυρθεί ακριβώς – λόγω της ιδιαιτερότητας του αριθμού – αλλά επί της ουσίας κανείς δεν θα ξαναφορέσει αυτό το νούμερο. Όπως δεν έχει συμβεί από τη στιγμή που σταμάτησε το μπάσκετ.