Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιο – εξαγωγικών Κρατών και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+) για μείωση της παραγωγής πετρελαίου λήφθηκε ομόφωνα και για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Ο πρίγκιπας Χαλίντ μπιν Σαλμάν δήλωσε επίσης ότι έχει «μείνει έκπληκτος» από τις κατηγορίες ότι το σαουδαραβικό βασίλειο «είναι στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας».

«Είναι ενδεικτικό ότι αυτές οι ψευδείς κατηγορίες δεν προήλθαν από την ουκρανική κυβέρνηση», έγραψε ο νεότερος γιός του βασιλιάς στο Twitter, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μπάιντεν: Θα υπάρξουν συνέπειες

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα απείλησε ότι «θα υπάρξουν συνέπειες για όσα έκαναν, με τη Ρωσία», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν στην πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή, κάτι που μπορεί να εκτοξεύσει και πάλι την τιμή του πετρελαίου – και κατά συνέπεια να γεμίσουν τα ταμεία της Ρωσίας, η οποία βασίζεται στις πωλήσεις υδρογονανθράκων για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Δεδομένων των πρόσφατων γεγονότων και των αποφάσεων του ΟΠΕΚ+, ο πρόεδρος πιστεύει ότι θα έπρεπε να επανεξετάσουμε τη διμερή σχέση με τη Σαουδική Αραβία», δήλωσε νωρίτερα ο Τζον Κέρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.