Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε ότι η Λίβερπουλ είναι η «μεγαλύτερη αντίπαλος» της Μάντσεστερ Σίτι για τον τίτλο στην Premier League, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ υπολείπεται της δικής του κατά 13 βαθμούς, πριν από τον κυριακάτικο αγώνα στο Άνφιλντ.

Η Σίτι, που προκρίθηκε στους «16» του Champions League, είναι δεύτερη στη βαθμολογία με 23 βαθμούς έπειτα από εννέα αγώνες, ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει μόνο δύο από τα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος και είναι 10η, αλλά ο Γκουαρντιόλα είπε ότι η γνώμη του για τους Κόκκινους δεν έχει αλλάξει από τη θέση τους στο πρωτάθλημα.

«Ξέρω την ποιότητα που έχουν, ξέρουν την ποιότητα που έχουμε εμείς. Αν το παιχνίδι γινόταν με μόλις τρία ματς να απομένουν, θα έλεγα ότι δε θα μπορούσαν να πιάσουν την κορυφή του πρωταθλήματος, αλλά με τόσα πολλά παιχνίδια που υπολείπονται, συν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όλα μπορεί να συμβούν» είπε ο Γκουαρντιόλα στους δημοσιογράφους.

«Είναι πάντα δύσκολο όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που ήρθαμε εδώ μαζί, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και δεν περιμένω κάτι άλλο. Όλα μπορεί να αλλάξουν. Πριν από λίγους μήνες η Λίβερπουλ αγωνιζόταν για τέσσερις τίτλους, είχε περισσότερα σουτ, κατοχή, τα πάντα στον τελικό του Champions Legaue και έχασε. Είναι η ίδια ομάδα, ο ίδιος προπονητής, μπορεί να συμβούν τα πάντα. Δεν κοιτάζω τις καλές στιγμές ή τις κακές στιγμές, τις αναλύω, καθώς μια ομάδα περιμένει πάντα το καλύτερο από αυτές» πρόσθεσε.

Ο Γκουαρντιόλα είπε ότι ο Κάιλ Γουόκερ (βουβωνική χώρα), ο Κάλβιν Φίλιπς (ώμος) και ο Τζον Στόουνς (μηρός) εξακολουθούν να είναι εκτός δράσης και δεν ξέρει αν θα είναι έτοιμοι να παίξουν με την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ πρόσθεσε ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα επιστρέψει στην ενδεκάδα, μετά την απουσία του (προκειμένου να ξεκουραστεί), στον αγώνα με την Κοπεγχάγη (0-0) στη Δανία.