Ο Σαλβατόρε Μποκέτι είναι ο νέος προπονητής της Βερόνα, καθώς ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του 35χρονου Ιταλού, ο οποίος θα διαδεχθεί στο «τιμόνι» της Ελλάς τον Γκαμπριέλε Τσιόφι.

Ο Μποκέτι ολοκλήρωσε πέρυσι την ποδοσφαιρική καριέρα του με τα «χρώματα» της Βερόνα, ενώ, αφού «κρέμασε τα παπούτσια του» έγινε προπονητής της ομάδας κάτω των 18 ετών της Βερόνα.

Πέρασε μερικούς μήνες στο συγκεκριμένο πόστο και στη συνέχεια έγινε βοηθός του Ιγκόρ Τούντορ στην πρώτη ομάδα, ενώ, μετά την αποχώρηση του Κροάτη από την τεχνική ηγεσία, έγινε προπονητής της ομάδας νέων της Βερόνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσιόφι είδε μέσα στην εβδομάδα την «πόρτα της εξόδου», λόγω της απογοητευτικής… «εκκίνησης» της ομάδας στη σεζόν. Μετά την ήττα 2-1 από τη Σαλερνιτάνα, η Βερόνα βρίσκεται στην 18η θέση της κατάταξης με πέντε βαθμούς (σ.σ. με μία νίκη, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες) μετά από εννέα αγώνες.

Έτσι, ο Μποκέτι αναλαμβάνει την αποστολή να οδηγήσει την Ελλάς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, με το επόμενο παιχνίδι της Βερόνα να είναι εντός έδρας κόντρα στην πρωταθλήτρια Μίλαν το βράδυ της Κυριακής (16/10, 21:45).