Είναι πράγματι εντυπωσιακό πως ένα και μόνο πρόσωπο προσθέτει τόσο αίγλη σε δύο διοργανώσεις.  Διότι όταν μιλάμε για τον Βασίλη Σπανούλη τα πράγματα είναι απλά και η λάμψη του είναι τεράστια και ας είναι ένας ρούκι προπονητής.

Σε όλες του τις δηλώσεις μέχρι σήμερα, ο Kill Bill προσπαθεί (και πολύ καλά κάνει) να εστιάσει στην ομάδα του το Περιστέρι, και τους παίκτες του. Όμως ό,τι και να γίνει, όπου και αν φτάσει ο ιστορικός σύλλογος των δυτικών προαστίων, ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι το σημείο αναφοράς του.

Δεν είναι τυχαίο που η ΦΙΜΠΑ προχώρησε σε ένα «χολιγουντιανό» αφιέρωμα στη νέα καριέρα του μεγάλου αυτού παίκτη, θεωρώντας αυτονόητο ότι αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τη διοργάνωσή της (Τσάμπιονς Λιγκ).

Ενα παιχνίδι πρωταθλήματος που θα ήταν μια ακόμα μέρα στη δουλειά για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, αυτό με το Περιστέρι την Κυριακή, «κλέβει» την παράσταση της 2ης αγωνιστικής και τραβάει πάνω του τα βλέμματα ακόμα περισσότερο ίσως και από το classic της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη που προηγείται χρονικά.

Βλέπετε η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του αγαπημένου του Ολυμπιακού (τον οποίο «απογείωσε» και τον βοήθησε να αλλάξει επίπεδο στα 11 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του) είναι από μόνη της είδηση καθώς ήταν ο χώρος που γνώρισε την απόλυτη αποθέωση από τους φίλους των Ερυθρολεύκων.

« Ο Ολυμπιακός για μένα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Η αγάπη με τον κόσμο δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανε σε επίπεδο λατρείας. Ζήσαμε τόσες στιγμές με δυσκολίες, κάναμε σπουδαία πράγματα και σίγουρα είναι δύσκολες – εύκολες στιγμές. Δεν θα έχω τρακ, αλλά θα είναι μία συγκινητική στιγμή σίγουρα» είπε στη συνέντευξή του στην Cosmote TV και ο ίδιος είναι δεδομένο (ακόμα και να μη το δείξει) ότι θα συγκινηθεί.

Ουσιαστικά στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με κόσμο στη σεζόν (με τη Ζαλγκίρις αύριο είναι κεκλεισμένων των θυρών) ο V-Span θα ζήσει μια ακόμα αποθέωση στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά ως αντίπαλος.