Την απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους στην φρικιαστική υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, «την ώρα που επώνυμοι και ανώνυμοι προπαγανδιστές της ΝΔ διαστρεβλώνουν αδίστακτα την αλήθεια, αποκρύποντας ότι η αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού ανηλίκων (άρθρα 71 επ. ν. 4855/2021) υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη την εξέλιξη της υπόθεσης βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό».

«Φωνάζει εκκωφαντικά η απουσία του κοινωνικού κράτους»

«Ένα παιδί που, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, διαβιούσε σε ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον και αφέθηκε αβοήθητο στις ορέξεις παιδοβιαστών», προσθέτει.

Η Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, υπογραμίζει ότι «σε αυτό το κουβάρι γεγονότων φρίκης, όμως, ‘φωνάζει’ εκκωφαντικά η απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους», σημειώνοντας πως η Πολιτεία και οι δομές της, σε εκπαίδευση και πρόνοια, «απέτυχαν να προστατεύσουν ένα – ακόμη – παιδί από τη συστηματική κακοποίηση».

Και καταλήγει: «Αυτό, εν τέλει, είναι το μοναδικό αληθινά πολιτικό περιεχόμενο της υπόθεσης. Η συλλογική αποτυχία της κοινωνίας και της πολιτείας μας. Και όχι η κομματική εργαλειοποίηση που επιχειρείται ένθεν κακείθεν, κάνοντας ακόμη πιο τοξική τη δημόσια συζήτηση».