Αυτόπτες μάρτυρες που έζησαν καρέ καρέ τη σκηνή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καταθέτουν σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών όπου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο φίλος του θύματος Παύλος Σεϊρλής, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου έκανε λόγο για αναίτια και οργανωμένη επίθεση με σκοπό τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως στην καφετέρια Κοράλλι που έβλεπαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα υπήρχε μία παρέα με την οποία αντάλλαξαν ματιές που είχε συγκεκριμένη ενδυμασία και έστελναν μηνύματα. Όταν τελείωσε ο αγώνας ο Παύλος μαζί με τους φίλους του βγήκαν από την καφετέρια και διαπίστωσαν ότι μπροστά στα αυτοκίνητα τους υπήρχαν άτομα και ο ένας κρατούσε κάτι σαν ρόπαλο.

«Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ένας κύριος μικρόσωμος που έκανε τον μεσολαβητή. Ερχόταν σε εμάς μας έλεγε «παιδιά φύγετε». Πήραμε την απόφαση, να κινηθούμε προς τη Παναγή Τσαλδαρη, να πάμε στο περίπτερο να πάρουμε μπίρες και να περιμένουμε να φύγουν για να πάρουμε τα αυτοκίνητα. Ξαφνικά σταματάει ένα όχημα μπροστά μας και μας ρωτάει «που είναι η Κεφαλληνίας; Του λέει ο Παύλος «εδώ είσαι αδελφέ» περιέγραψε ο μάρτυρας.

«Εγώ πιστεύω ότι σταμάτησε να δει τον Παύλο όχι γιατί τον ήξερε, δεν είχαν προηγούμενα, αλλά γιατί ήθελε να τον μετρήσει. Ο Παύλος ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί» εκτίμησε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας τόνισε πως από τη στιγμή που συγκεντρώθηκαν τα μηχανάκια, ενώ, υπήρχαν και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, αρχίζουν οι ιαχές και οι φωνές. «Ελάτε κότες, να σας γ..» ανέφερε πως τους φώναζαν με τον Παύλο Φύσσα να διώχνει τις δύο κοπέλες που ήταν στην παρέα και να τους λέει «τώρα τρέχουμε», ενώ εκείνος δυστυχώς εγκλωβίστηκε.

Πρόεδρος : Θεωρείται ότι είναι οργανωμένη επίθεση;

Μάρτυρας: Ναι από τη στιγμή που δεχθήκαμε τόση επίθεση από τόσα άτομα, αναίτια, θεωρώ πως ναι. Δεν γνωρίζω πως μαζεύτηκαν τόσα άτομα τόσο γρήγορα.

Οι φίλοι του Παύλου Φύσσα κάλεσαν την αστυνομία η οποία τελικά τους συνέλαβε και τους έβαλε στο κρατητήριο μαζί με τον καθ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά. «Ήταν ένας τύπος που φορούσε μαύρα αρβύλα, μπλούζα, στέλνει μηνύματα. Όταν μάθαμε ότι ο Παύλος είναι νεκρός, σηκώθηκε και είπε «πάρτε με από εδώ γιατί θα με σκοτώσουν» τόνισε ο μάρτυρας ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο Ρουπακιάς τους είχε πει πως κι αυτόν τον χτύπησαν ενώ δε φορούσε χειροπέδες.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο συνήγορος του Ρουπακιά ,ο οποίος ούτε σήμερα είναι παρών στο εδώλιο, επιχείρησε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του.

Μάρτυρας : Είναι καθ´ ομολογίαν δολοφόνος και προσπαθείτε να τον βγάλετε χαρτί;

Συν. Υπεράσπισης : Θέλω να δω την αξιοπιστία σας.

Μάρτυρας : Μετά από δέκα χρόνια με θεωρείτε αναξιόπιστο και υπερασπίζεστε ακόμα τον Ρουπακιά; Δεν ντρέπεστε!