Aντιμετωπος με ένα ακόμα κακούργημα βρίσκεται ο 53χρονος ο οποίος απολογείται αύριο για τη υπόθεση βιασμού σε βάρος 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια.

Συγκεκριμένα ο ανακριτής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση αυτή που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο ζήτησε και ο εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή στην πλημμεληματική της μορφή.

Μέχρι στιγμής, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τουλάχιστον 16 ενήλικες οι οποίοι βίαζαν τη 12χρονη και έχουν ταυτοποιηθεί.

Εξετάζεται από τις αρχές το ενδεχόμενο να γνώριζε και πρόσωπο από το ευρύτερο περιβάλλον του παιδιού. Μέσα στην ημέρα αναμένεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 53χρονου που βίαζε και εξέδιδε το μικρό κορίτσι.

Πέρα από τις δύο συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει την εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, περισσότεροι από 200 υποψήφιοι βιαστές φέρεται να είχαν ενδιαφερθεί για τη 12χρονη που εξέδιδε ο 53χρονος στα Σεπόλια, ενώ 10 εξ αυτών φαίνεται πως το είχαν κάνει και πράξη.

Η αστυνομία «έχει» 16 από τους βιαστές

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές του 53χρονου, οι οποίες κατασχέθηκαν κατά την έφοδο των ανδρών της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων στο σπίτι του αλλά και στο κατάστημα του. Οι δύο υπολογιστές αλλά και το κινητό τηλέφωνο του παιδοβιαστή και μαστροπού γίνονται φύλλο και φτερό, ενώ οι διαδικτυακός χώρος γνωριμιών στον οποίο είχε δημιουργήσει προφίλ της 12χρονης προκειμένου να της κλείνει τα ραντεβού για να τη βιάζουν, σκανάρεται συνεχώς από τους αστυνομικούς.

Από τις συνομιλίες του 53χρονου μέσω του κινητού τηλεφώνου, όσο κι από το site γνωριμιών έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής 16 άτομα, τα οποία φαίνεται να πλήρωσαν ποσά από 50 έως 70 ευρώ προκειμένου να βιάζουν τη 12χρονη.

Κρύβεται από πίσω κύκλωμα;

Παράλληλα οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ο 53χρονος να είναι μέλος ευρύτερου κύκλου παιδόφιλων και ελέγχουν τον πυρήνα των προσωπικών γνωριμιών και κινήσεων.

Στοιχεία επίσης αναζητούνται και μέσα από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών του κατηγορουμένου απο την οποία πιθανόν να προκύψουν μαρτυρίες άλλων θυμάτων βιασμού.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν την Δευτέρα στον ανακριτή, ωστόσο πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη στις 11:00πμ.

Δικογραφία 1.000 σελίδων

Ο 53χρονος με τη δημιουργία ενός προφίλ, «ψάρευε» πελάτες, με τους ενδιαφερόμενους παιδοβιαστές να φτάνουν τους 213 και την αστυνομία να ερευνά τα ψηφιακά τους ίχνη για να τους εντοπίσει.

Στο μεταξύ, τις 1.000 σελίδες ξεπερνάει η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για τη δράση του 53χρονου φερόμενου βιαστή, με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις και φωτογραφίες.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν προσεγγίσει την ανήλικη και, όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές, είναι πολύ πιθανό σύντομα να ακολουθήσει νέος κύκλος συλλήψεων.

«Θεωρώ ότι θα προκύψουν και άλλα άτομα, γιατί υπάρχουν στοιχεία. Αν κάνουν καλά τη δουλειά τους, όπως την έχουν κάνει μέχρι τώρα, θα προκύψουν και άλλα άτομα» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Κάποιες φορές πήγαινε στο μαγαζί αυτού του ανθρώπου να βοηθήσει, κατόπιν δικής του πίεσης προς τη μητέρα. Της ζητούσε «στείλε μου το κορίτσι» και της έδινε ένα χαρτζιλίκι, κέρναγε τα αδελφάκια της. Μία θεία της, όμως, όταν ήταν διακοπές με το παιδί και τα αδελφάκια της, είδε τα μηνύματα στο κινητό και ειδοποίησε τη μητέρα. Με τις βαλίτσες όπως ήταν από το ταξίδι, πήγαν με τη μητέρα στην Ασφάλεια και έκαναν την καταγγελία» πρόσθεσε η δικηγόρος.