Πήρε ένα ακόμη πέναλτι ο Παναθηναϊκός σε μια φάση που σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα. Πέντε πέναλτι σε επτά αγωνιστικές το λες και… pas mal (όχι άσχημα) που λένε και οι Γάλλοι.

Το τι κάνει όμως ο Παναθηναϊκός και το πώς το κάνει είναι δικό του θέμα. Νομοτελειακά δεν γίνεται να νικάς με το σταγονόμετρο συνεχώς, ούτε να σου τυχαίνει ένας άπειρος τερματοφύλακας, ούτε να παίρνεις πάντα εκεί που το χρειάζεσαι ένα πέναλτι για να ξελασπώσεις.

Το +7 που έχει ο Παναθηναϊκός στο εντυπωσιακό απόλυτο που «τρέχει» προφανώς και είναι ένα σημαντικό θέμα για τον Ολυμπιακό, αλλά την 7η αγωνιστική ούτε ο… Ολυμπιακός δεν έχει πάρει πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν θα το πάρει μια ομάδα που έχει ξεχάσει τι θα πει πρωτάθλημα από το 2010 που πήρε το τελευταίο της ιστορίας της.

Για τον Ολυμπιακό το ζητούμενο είναι τι κάνει ο ίδιος, πώς ο ίδιος θα μπορέσει να βελτιωθεί, να βρει ρυθμό, να βρει επιτέλους τη δυναμική που έχασε από μόνος του.

Πώς ο Ολυμπιακός θα είναι ξανά κυρίαρχος του παιχνιδιού όπως ήταν χθες στο Γεντί Κουλέ στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Μίτσελ άφησε στην άκρη τα πειράματα και τα ρίσκα (τεράστιο και ατυχές αυτό που πήρε με τον πιτσιρικά Ντόι) και θα πάει ορθολογικά όπως πήγε στο δεύτερο ημίχρονο και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε κλασική… Μίτσελ νίκη.

Είναι στο DNA του Ισπανού βλέπετε να ρισκάρει, να του αρέσει να κάνει το extreme ακόμη και όταν ξέρει πως μπορεί να του στοιχίσει. Στο Ηράκλειο δεν του στοίχισε γιατί φρόντισε να το γυρίσει άμεσα, να το διορθώσει στο ημίχρονο και να παρουσιάσει τον πιο Ολυμπιακό της φετινής σεζόν.

Η νίκη με ανατροπή, σε ένα ματς που οι διαιτητές έκαναν τα «δικά» τους, ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο. Μια νίκη περισσότερο ψυχολογίας παρά βαθμολογίας. Μια νίκη με τη σφραγίδα του Χάμες, που μπήκε και «κένταγε» στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο άνθρωπος που ώθησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με την έξοχη ασίστ στον Γκάρι και ας είχε χάσει λίγο νωρίτερα το πέναλτι, που εννοείται πως έπρεπε να είχε εκτελέσει ξανά μια και μόνο ο… Νιόπλιας δεν είχε μπει στο «κουτί».

Όπως και να έχει τέτοιες νίκες, τέτοιες Ολυμπιακές νίκες στέλνουν μηνύματα και δείχνουν την εικόνα από το μέλλον. Ο Ολυμπιακός οφείλει να συνεχίσει να βελτιώνεται. Το 2Χ2 με Μίτσελ στον πάγκο ήταν το καλύτερο δυνατό, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τού δίνει τη δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερη ώθηση.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και ο δρόμος μακρύς. Η βαθμολογία δεν πρέπει αυτήν τη στιγμή να τον απασχολεί. Ούτε ο ΠΑΟ. Όταν πρέπει θα δει το ταμπλό, μέχρι τότε πρέπει να γίνει ομάδα και να εκμεταλλευτεί την απίστευτη ποιότητα και την πλειάδα λύσεων που διαθέτει.

Δύσκολο έργο για τον Μίτσελ που όταν αφήνει τους πειραματισμούς χωρίς κάποιο ουσιαστικό λόγο (ακόμη κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έβαλε τον Ντόι στόπερ στο ντεμπούτο του παρότι είναι κεντρικό χαφ και όχι τον Εμβιλά όπως στο δεύτερο ημίχρονο) πετυχαίνει αυτό που θέλει.