Οργανωμένο έγκλημα χαρακτήρισε τη δολοφονία του γιου του Παύλου Φύσσα, ο πατέρας του δολοφονημένου μουσικού Παναγιώτης Φύσσας, ενώ και η αδερφή του θύματος χωρίς να κρύβει τη συναισθηματική της φόρτιση αναφέρθηκε σε όσα γνωρίζει από αυτόπτες μάρτυρες για τη δολοφονία του αδερφού της από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης λόγω του τρόπου υποβολής συγκεκριμένων ερωτήσεων από την υπεράσπιση προς τους γονείς του θύματος, οι οποίοι αρνήθηκαν να απαντήσουν, όπως και να δεχθούν τα υποκριτικά, ετεροχρονισμένα και άνευ αντικρίσματος κατά την κρίση τους συλλυπητήρια για μια εγκληματική ενέργεια που έχει σημαδέψει την οικογένειά τους και έχει έντονο κοινωνικό αντίκτυπο.

Το γεγονός αυτό δηλαδή ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η Μάγδα Φύσσα από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων σχολιάστηκε από τους δικηγόρους της οικογένειας Φύσσα οι οποίοι αναφέρθηκαν σε προσβλητικούς  χαρακτηρισμούς  για τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα που είχαν στόχο την προσβολή της μνήμης του θύματος.

Με την έναρξη της διαδικασίας η Μάγδα Φύσσα κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του δικηγόρου που υπερασπίζεται τον καθ ομολογίαν δράστη της ανθρωποκτονίας του γιου της, Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Υπεράσπιση: Το οργανωμένο σχέδιο που απέβλεπε στην ανθρωποκτονία του γιου σας ποτέ οργανώθηκε;
Μάγδα Φύσσα: Απάντησα. Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.
Υπεράσπιση: Ο  Ρουπακιάς δεν έχει τηλεφωνική επικοινωνία με κανένα από τους παριστάμενους …

Φύσσα: Συντονίζεται και πάει και δολοφονεί. Τι δεν καταλαβαίνετε?

Υπεράσπιση: Σύμφωνα με την πρωτόδικη καταδίκη έχουμε οργανωμένο σχέδιο Αυτό το σχέδιο πως και πότε οργανώθηκε;
Φύσσα: Έχω απαντήσει.

Υπεράσπιση: Κατέθεσε  η μάρτυρας ότι ο γιατρός τής είπε ότι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα και έξω από το νοσοκομείο  να γινόταν θα είχε πεθάνει. Μήπως  αυτό σας είπε για να αποσίσει τις ευθύνες γιατί άργησε το ασθενοφόρο?

Φύσσα: Μαχαιρώθηκε με τρεις μαχαιριές στην καρδιά. Και θέλετε να μου πείτε ότι ο Ρουπακιάς τον άφησε τραυματία και ο γιατρός δεν έκανε καλά τη δουλειά του.

Υπεράσπιση: Πόσα τραγούδια έχει γράψει ο γιος σας;

Φύσσα: Απολογείται ο γιος μου εδώ; Να πω εγώ για τα τραγούδια του. Τα τραγούδια του έχουν αντιφασιστικούς  στίχους, αυτά που ένιωθε τα έγραφε… Μέσα από τα τραγούδια του Παύλου θα βγάλετε το συμπέρασμα γιατί ο δολοφόνος πήγε να τον σκοτώσει.

Υπεράσπιση: Αρνείται να καταθέσει.

Μάγδα Φύσσα: Αρνούμαι να καταθέσω γιατί δεν θέλω να απαντήσω σε γελοίες ερωτήσεις; Όλες οι αξίες του γιου μου ήταν προς το καλό της ανθρωπότητας .

Υπεράσπιση: Ο γιος σας δεν τραγούδησε στη συναυλία για τη δολοφονία του Λουκμάν.

Πολιτική Αγωγή:  Αυτό είναι βασανιστήριο. Ευτυχώς που η υπεράσπιση δείχνει ότι είναι ενιαία.

Η κατάθεση του πατέρα

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης Φύσσας ο οποίος περιέγραψε στους δικαστές ποια είναι εκείνα τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά που τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του παιδιού του ήταν οργανωμένο έγκλημα.

«Πιστεύω ότι το έγκλημα ήταν οργανωμένο. Ενας δολοφόνος όταν θέλει παίρνει εντολή να δολοφονήσει θα πρέπει να φτιάξει ένα σχέδιο. Ηθελε να μετρήσει το Παύλο και κυρίως να τον.. μυρίσει. Οταν έφτασε έξω από την ξεφτέρια, τον πλησίασε φιλικά για να δει με ποιον  είχε να κάνει. Αν δεν είχε εντολή ο Ρουπακιάς να σκοτώσει τον Παύλο γιατί δεν πήγε να σκοτώσει κάποιον άλλον?  Τον βρήκε χαλαρό και τον μαχαίρωσε….

Πρόεδρος: Έκανε επίδειξη δύναμης ο Ρουπακιας?
Μάρτυρας: Επίδειξη φιγούρας…

Και ο πατέρας του θύματος με τη σειρά του  επέστρεψε τα συλλυπητήρια  που εκφράστηκαν.

«Δεν τα δέχομαι. Είναι σαλιάρηδες. Μας λένε  Συλλυπητήρια ποια συλλυπητήρια. Δεν θέλω να απαντήσω σε κανέναν …
Δεν θα απαντήσω σε κανέναν…»

Ειρήνη Φύσσα.

Αμέσως μετά εξετάστηκε η Ειρήνη Φύσσα, αδερφή του θύματος η οποία ανέφερε ότι Τελευταία φορά είδα τον αδερφό μου 17 Σεπτεμβρίου. Μια απλή οικογενειακή μέρα. Χαιρετηθήκαμε και είπαμε θα τα πούμε μετά. Αυτό το μετά δεν ήρθε ποτέ. Μετά τον είδα στο νεκροτομείο γιατί το τάγμα εφόδου της Νίκαιας κατέβηκε στο Κερατσίνι να δολοφονήσει. Δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας
Ξέρω ότι ο αδερφός μου πήγε να δει μπάλα και δολοφονήθηκε μέσα στη γειτονιά».