Επίσκεψη στα γερμανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη Λιθουανία έκανε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ, όπου, ανάμεσα σε άλλα, αποκάλυψε ότι Ελλάδα και Σλοβακία θα στείλουν τεθωρακισμένα στην Ουκρανία.

«Ζούμε σε κρίσιμους καιρούς, και σε τέτοιες εποχές, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πού έχουμε κενά στην άμυνα. Η αεράμυνα είναι ένας τέτοιος τομέας όπου είναι επείγουσα η δράση», είπε χαρακτηριστικά η Λάμπρεχτ.

Όπως μεταδίδει το CNN στη live κάλυψή του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η Γερμανία ανακοίνωσε περισσότερες παραδόσεις όπλων για το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αεράμυνας IRIS-T και συνολικά 100 τεθωρακισμένα από την Ελλάδα και τη Σλοβακία.

Αντιμετωπίζοντας μια αυξημένη απειλή για την ασφάλεια, η Γερμανία θα δημιουργήσει επίσης μια νέα τεθωρακισμένη ταξιαρχία πεζικού που θα μπορούσε να αναπτυχθεί γρήγορα στη Λιθουανία σε περιόδους ανάγκης, πρόσθεσε η Λάμπρεχτ.

Κι άλλα όπλα ζητάει η Ουκρανία

«Κρατάμε θέσεις στο Ντονμπάς, ιδίως στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ, όπου τώρα διεξάγονται πολύ, πολύ σκληρές μάχες», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι μία από τις υψηλότερες προτεραιότητες για την Ουκρανία αυτή τη στιγμή είναι «η επιτάχυνση της απόφασης των εταίρων μας να παράσχουν στην Ουκρανία σύγχρονα και αποτελεσματικά αντιαεροπορικά συστήματα σε επαρκή ποσότητα».