Δεύτερο δυνατό «τεστ» για την ΑΕΚ μέσα σε μόλις 7 αγωνιστικές. Μετά τη Λεωφόρο, η Ενωση επισκέπτεται και το «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Άρη και καλούνται να επιβεβαιώσουν το καλό τους… φεγγάρι.

Στα ύψη η ψυχολογία στο στρατόπεδο της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα μετά τα εγκαίνια και την πρώτη αναμέτρηση στην Αγιά Σοφιά-Opap Arena. Το σύνολο του Αργεντινού τεχνικού πήρε την κατάλληλη ώθηση από την «κολασμένη» Νέα Φιλαδέλφεια και κόντρα στους Θεσσαλονικείς, αναζητά το πέμπτο θετικό αποτέλεσμα της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Αναμφίβολα, η ΑΕΚ θα δώσει μεγάλη μάχη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Δικέφαλος θα τεθεί αντιμέτωπος με μια ομάδα που έχει μαζέψει τέσσερις βαθμούς κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει για τους «κιτρινόμαυρους», κάτι που γνωρίζει καλά και ο Ματίας Αλμέιδα: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, με έναν δύσκολο αντίπαλο. Έναν αντίπαλο με ένα ωραίο σύστημα ποδοσφαίρου κι επικίνδυνους παίκτες, δυναμικούς και γρήγορους. Πιστεύω ότι θα είναι ένα αρκετά ισοδύναμο παιχνίδι», τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός που ξέρει πως παίζονται τέτοιου είδους ματς.

Παράλληλα, το «Κλεάνθης Βικελίδης», εξελίσσεται σε αφιλόξενη έδρα για την ΑΕΚ, που μέτρησε δύο ήττες την περσινή σεζόν. Και εκεί έρχεται και… κουμπώνει η εκδίκηση που αναζητά η Ενωση στην έδρα του αποψινού της αντιπάλου.

Η ΑΕΚ ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της και τα όσα συνέβησαν στην 14η Μαϊου του 2022. «Τελικό» για την Ευρώπη έπαιξε τότε η Ενωση και απέτυχε παταγωδώς.

Παρόλο που οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία, κατάφεραν τελικά να ηττηθούν μετά από ένα 15λεπτο, ολικό black out. Το αποτέλεσμα; Ο Άρης εξασφάλισε το εισιτήριο για το Europa Conference League, με τον Δικέφαλο να μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το κάζο στο Βικελίδης ήταν το κερασάκι στην τούρτα του περσινού ναυαγίου για την ΑΕΚ και η αφορμή για restart σε όλα τα επίπεδα.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο δεν ξεχνούν το περσινό αποτέλεσμα και θέλουν να δώσουν απαντήσεις, αλλά και χαρά στους οπαδούς της ομάδας τους. Είναι ένας ματς που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του συνόλου του Ματίας Αλμέιδα. Μένει να φανεί, αν η ΑΕΚ θα καταφέρει να πάρει μια μίνι ρεβάνς για την αποτυχία του Μαϊου.