Απίστευτα σκηνικά στην πρεμιέρα της Elite League (Α2). Μεγαρίδα και Μαρούσι διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τους οπαδούς των δυο ομάδων να έρχονται στα χέρια!

Το κλίμα στις εξέδρες ήταν κάτι παραπάνω από εκρηκτικό με τους οπαδούς να συγκρούονται και το ματς να διακόπτεται. Τα επεισόδια οδήγησαν στην εκκένωση του γηπέδου, με το Μαρούσι να φεύγει τελικά με το ροζ φύλλο (60-79).

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Μεγαρίδας, Γιώργος Μάνταλος, ξέσπασε, κάνοντας λόγο για ντροπή. Παράλληλα, έριξε την ευθύνη για τα επεισόδια στους φιλοξενούμενους, υπογραμμίζοντας πως «ήρθαν κάποιοι παράξενοι άνθρωποι εδώ στην NEM BC Arena».

«Δεν χρειαζόταν το Μαρούσι, εφόσον είχε μια εξαιρετική ομάδα και παραδέχομαι την ανωτερότητά της, να έρθουν εδώ «εναλλακτικοί» τύποι να την υποστηρίξουν. Ήρθαν κάποιοι παράξενοι άνθρωποι εδώ στην NEM BC Arena, που είχε παιδιά και οικογένειες. Έφυγαν σήμερα 100 οικογένειες από το γήπεδο, έφυγαν παιδιά με κλάματα στο ημίχρονο! Δεν μπορεί να γίνει κάτι υπό αυτές τις συνθήκες. Δεν με ενδιαφέρει αυτό το μπάσκετ, αυτό το προϊόν. Το λέω ξεκάθαρα.

Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι η κατηγορία μας υποδέχθηκε σκληρά, όσον αφορά την αθλητικότητα και την παρουσία των κορμιών μέσα στο γήπεδο. Όμως, δεν μου καίγεται καρφί. Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε αυτό. Δεν μπορώ να βλέπω παιδάκια από την κερκίδα να κλαίνε.

Εμείς γιατί βάλαμε τα κουστούμια; Αυτό το μπάσκετ πρεσβεύουμε; Αυτή είναι η Elite League; Όλοι ήξεραν ότι θα έρθουν να κάνουν, αυτό που ήρθαν να κάνουν. Γιατί το έχει ανάγκη η ομάδα που κέρδισε αυτό να το κάνει; Γιατί να το υποστούν αυτό οι οικογένειες; Και γιατί να είμαστε μέρος; Γιατί να είμαι μέρος αυτού του πράγματος; Δεν θέλω και το καταδικάζω και το καταγγέλλω δημόσια.

Κάποιος πρέπει να το πει. Αν δεν μπορούμε να το περιφρουρήσουμε, τι νόημα έχει; Δηλαδή, αν κερδίζαμε εμείς σήμερα, τι θα γινόταν; Και δεν κρύβομαι. Λέω ότι εγώ φταίω, ότι δεν ετοιμάσαμε καλά την ομάδα, 100%, προπονητικά φταίω εγώ και η ομάδα μου παρουσιάστηκε χάλια. Οι παίκτες μου προσπάθησαν, δεν τους έδωσα καλές κατευθύνσεις, η διαιτησία ήταν εξαιρετική, άρα δεν κρύβομαι πουθενά. Τι δουλειά έχει να είμαστε μέρος αυτού του συστήματος; Αυτού του κόλπου; Όλοι έχουν ευθύνη, όλος ο κόσμος. Είναι ντροπή, πραγματικά είναι ντροπή».

Αποτελέσματα – 1η αγωνιστική

Ελευθερούπολη – Χαρίλαος Τρικούπης 95-62
Ερμής Σχηματαρίου – ΦΕΑ 77-69
Αίαντας Ευόσμου – Παπάγος 91-92
Πανερυθραϊκός – Ηρακλής 85-78
Τρίτωνας – Αμύντας 63-58
Αγρίνιο – Καβάλα 86-64
Μεγαρίδα – Μαρούσι 60-79
Ψυχικό – Κόροιβος Αμαλιάδας (9/10, 15:00)