Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι δέχθηκαν τρία γκολ από το 68’ μέχρι το 86’ από την Καραμπάγκ και ηττήθηκαν εντός έδρας με 3-0, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Πειραιώτες είχαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, αλλά δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τα λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού και να πετυχαίνουν τρία γκολ σε 18 λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 68’ με τον Οβούσου και στο 82’ έκαναν το 2-0 με τον Βέσοβιτς, με τον Σεϊντάεφ στο 86’ να διαμορφώνει το τελικό 3-0.  Οι πρωταθλητές είχαν ευκαιρία στο 73’ να ισοφαρίσουν με τον Μασούρα, αλλά η σέντρα – σουτ του 28χρονου σταμάτησε στο δοκάρι του Mαγκομενταλίγεφ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο αποψινό παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του με τα χρώματα του Ολυμπιακού ο Μαρσέλο, με τον Βραζιλιάνο να μπαίνει ως αλλαγή στο 60’ στη θέση του Μπουχαλάκη

Ο Μίτσελ και οι παίκτες του καλούνται πλέον να αφήσουν πίσω τους το αποψινό παιχνίδι και να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα και στην αναμέτρηση που ακολουθεί με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (9/10, 16:00), για την 7η αγωνιστική της Super League.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Βρσάλικο, Σισέ και Εμβιλά στην τριάδα της άμυνας. Οι Αβιλα και Ρέαμπτσιουκ ήταν οι δύο μπακ-χαφ, με τους Κούντε και Μπουχαλάκη στα χαφ. Οι Γκάρι Ροντρίγκες και Μπιέλ πλαισίωναν τον Ουί-Τζο Χουάνγκ στην επίθεση. Από την άλλη, ο Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ παρέταξε την Καραμπάγκ με την εξής 11άδα: Mαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Γιαφαργκουλίγεφ, Μουσταφαζάντε, Μπ. Χουσεΐνοφ, Γκαράγεφ, Ρίτσαρντ Αλμέιδα, Κάντι, Λεάντρο Αντράντε, Ζουμπίρ, Οβούσου.

«Αγγιξε» το γκολ ο Μπιέλ

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και απείλησαν στο τρίτο λεπτό με τον Ζουμπίρ. Ο επιθετικός της Καραμπάγκ σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τζολάκη. Δύο λεπτά αργότερα η Καραμπάγκ έβαλε γκολ με τον Ζουμπίρ, μετά από σέντρα του Λεάντρο Αντράντε από δεξιά, αλλά ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Στο 12’ ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Μπιέλ, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να «αγγίζει» το γκολ. Ο Ιβηρας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι έξω από την περιοχή του Mαγκομενταλίγεφ, αλλά ο τερματοφύλακας της Καραμπάγκ «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ευκαιρίες με Σισέ

Στο 14’ ο Κούντε δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Mαγκομενταλίγεφ μπλόκαρε το σουτ που έκανε ο Αφρικανός, ενώ το σουτ του Ουί-Τζο Χουάνγκ στο 19’ έφυγε πάνω από την εστία του Αζέρου πορτιέρο. Τρία λεπτά αργότερα, η Καραμπάγκ απείλησε με τον Οβούσου. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων πλάσαρε τον Τζολάκη και η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα των γηπεδούχων, αλλά ο Γιαν Εμβιλά εμφανίστηκε σαν «από μηχανής Θεός» και την απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του Πειραιά.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του και άρχισε να πιέζει για το γκολ. Στο 25’ ο Γκάρι Ροντρίγκες μπήκε στην περιοχή της Καραμπάγκ και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Mαγκομενταλίγεφ είχε κλείσει καλά τη γωνία του. Στο 29’ ο Ουί-Τζο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Αζέρος τερματοφύλακας μπλόκαρε.

Εξι λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ, αλλά οι παίκτες της Καραμπάγκ έδιωξαν πάνω στη γραμμή, μετά την κεφαλιά του Σισέ. Στο 42’ ήταν σειρά του Μπιέλ να απειλήσει, αλλά η κεφαλιά που έκανε ο Ισπανός, μετά τη σέντρα του Αβιλα από δεξιά, έφυγε παράλληλα με την εστία του Mαγκομενταλίγεφ. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Απείλησε ο Γκάρι, ντεμπούτο Μαρσέλο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη. Στο 49’ ο Γκάρι Ροντρίγκες μπήκε στην περιοχή, ελίχθηκε και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 56’ ο Κούντε εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μίτσελ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, ρίχνοντας μάλιστα στον αγωνιστικό χώρο τον Μαρσέλο! Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη. Μαζί με τον Λατινοαμερικάνο, πέρασε στο παιχνίδι και ο Μασούρας αντί του Γκάρι Ροντρίγκες.

Τρία γκολ σε 18 λεπτά

Στο 66’ ο Τζολάκης απέκρουσε το σουτ του Μπραϊράμοφ, αλλά δύο λεπτά αργότερα η Καραμπάγκ άνοιξε το σκορ με τον Οβούσου, μετά την πάσα του Κάντι. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά στη συνέχεια μέτρησε μετά την εξέταση του VAR. Στο 73’ ο Ολυμπιακός άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η σέντρα-σουτ του Γιώργου Μασούρα σταμάτησε στο δοκάρι του Mαγκομενταλίγεφ. Οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με την Καραμπάγκ στο 82’ να κάνει το 2-0 με τον Βέσοβιτς.

Ο μπακ των φιλοξενούμενων εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σισέ, βγήκε απέναντι από τον Τζολάκη και πλάσαρε από πλάγια θέση, δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του. Στο 86’ η Καραμπάγκ έκανε το 3-0 με τον Σεϊντάεφ. Ο Αζέρος επιθετικός μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση νίκησε τον Τζολάκη, που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει. Τα πάντα είχαν κριθεί, με το τελευταίο σφύριγμα του Βόσνιου διαιτητή να βρίσκει νικήτρια την Καραμπάγκ.