Ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου. Κάθε 3-4 ημέρες πρέπει να παίζει έναν «τελικό». Ούτε στην Ελλάδα ούτε στο Europa League έχει περιθώριο για απώλειες. Μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου και το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του, ο Μίτσελ είναι αναγκασμένος να στραφεί αμέσως στον επόμενο στόχο. Που δεν είναι άλλος από τη νίκη επί της Καραμπάγκ, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Την πρώτη νίκη στον όμιλο του Europa League και ουσιαστικά την τελευταία ευκαιρία για να μπει στην κουβέντα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο, είτε του Europa είτε του Conference League.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ισπανός τεχνικός έχει καταλάβει ήδη τα θετικά στοιχεία, αλλά και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει. Κυρίως, όμως, ξέρει ότι το παιχνίδι με την Καραμπάγκ και γενικώς τα ευρωπαϊκά δεν είναι αναμετρήσεις που έχει σημασία το πώς θα παίξεις. Αλλά το αποτέλεσμα που θα πάρεις. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη μόνο τη νίκη στα ματς με την Καραμπάγκ. Και από την προηγούμενη εβδομάδα ο Μίτσελ προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο τρόπο για να μπορέσει η ομάδα του να πάρει την πρώτη της νίκη. Πάση θυσία.

Η χρησιμοποίηση τριών στόπερ είναι μια σοβαρή πιθανότητα. Και ο λόγος είναι απλός. Ο Μαρτίνς θέλει να προσδώσει σταθερότητα και σιγουριά στην άμυνά του. Θέλει να μην κάνει η ομάδα του ό,τι στα προηγούμενα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Να μην κάνει δώρα. Έχει αναλύσει όλα τα έως τώρα παιχνίδια και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι σχεδόν… αυτοκτονικός. Και αυτοκαταστροφικός στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του. Προσφέροντας «εύκολα» γκολ στους αντιπάλους του. Και χάνοντας βαθμούς ή νίκες που, εάν ήταν πιο προσεκτικός, θα μπορούσε να έχει πάρει.

Ο Μίτσελ είναι προπονητής που πάντα προσπαθεί να κοπιάρει καλές ιδέες των συναδέλφων του. Εάν κρίνει ότι μπορεί να τις χρησιμοποιήσει και να κάνει τη δουλειά του, το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Η πιθανή της 3άδας στην άμυνα, λοιπόν, δεν γίνεται με κριτήρια αυθαίρετα. Αλλά με το δεδομένο ότι πλέον ο Σίμε Βρσάλικο είναι έτοιμος να παίξει. Και να βοηθήσει ουσιαστικά. Σε μια θέση που στη διάρκεια της περσινής σεζόν έκανε τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε. Μια θέση για την οποία τον προόριζε και ο Κάρλος Κορμπεράν, από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Αλλά οι δύο απανωτές θλάσεις του Κροάτη χάλασαν το πλάνο του.

Η παρουσία του Βρσάλικο στη θέση του δεξιού στόπερ προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα στον Ολυμπιακό. Όπως η δυνατότητα να αλλάζει σχηματισμούς ακόμη και στη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο πάνω από όλα ο Κροάτης είναι παίκτης που γνωρίζει καλά το παιχνίδι. Και μπορεί να αποτελέσει κρυφό χαρτί για το παιχνίδι από την άμυνα. Το οποίο, είναι αλήθεια, ότι δεν αποτελεί ακριβώς και το πιο δυνατό χαρτί των πρωταθλητών. Μόνο πρόβλημα; Ότι δε θα υπάρχει άλλος στόπερ στον πάγκο.

Κάτι τελευταίο. Ο Μίτσελ ακολουθεί πρακτικές που δεν έχουν συνηθίσει οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, πριν από παιχνίδια που θεωρεί ότι είναι κομβικά. Στο παρελθόν υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι ανάλογο ετοιμάζει και τώρα. Καθώς στο μυαλό του έχει τοποθετήσει ως σημείο αναφοράς την αναμέτρηση με την Καραμπάγκ, συνολικά για την ψυχολογία των παικτών του. Και αυτό αναμένεται να φανεί στην πράξη.