Ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, γνωστός από το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Dolphin man» και κυρίως την δουλειά του στην δημοφιλή σειρά της τηλεόρασης «Αγριες μέλισσες» είναι ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, μετά την ολοκλήρωση της Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.

Συνεπώς, για τα επόμενα τρία χρόνια, αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. θα είναι οι Γιούρι Αβέρωφ (παραγωγός), Ελένη Κοσσυφίδου (παραγωγός), Μιχάλης Κωνσταντάτος (σκηνοθέτης), Ζαχαρίας Μαυροειδής (σκηνοθέτης), Βίκυ Μίχα (παραγωγός) και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (ηθοποιός).

Η δήλωση του Λ. Χαρίτου ο οποίος πλέον βρίσκεται στην θέση όπου πριν από αυτόν βρισκόταν ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος, είναι η εξής: «Τεράστια τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε άξιους συναδέλφους στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Κινηματογράφου αλλά και να εκπροσωπώ ένα χώρο που είναι η μεγάλη οικογένεια στην οποία έχω μεγαλώσει και αγαπώ. Ευχαριστώ πολύ όσους συναδέλφους με εμπιστεύτηκαν. Ελπίζω η θητεία αυτή να σταθεί αντάξια της προηγούμενης.»

Θυμίζουμε ότι ο Λ. Χαρίτος είναι γιός του Δημήτρη Χαρίτου, ιστορικού μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, που σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία πνοή του την Παρασκευή 7 του περασμένου Ιανουαρίου.