Είναι μόλις 15 ετών. Ωστόσο έχει έναν πλουσιότατο φάκελο στην ασφάλεια, εξαιτίας της αμείωτης παραβατικής του συμπεριφοράς.

Είναι ο νεαρός που την περασμένη εβδομάδα μαχαίρωσε έναν 16χρονο μαθητή έξω από τα σχολεία της Καισαριανής, ο ίδιος νεαρός που τον περασμένο Ιούνιο χτύπησε και έστειλε στο νοσοκομείο έναν 73χρονο άνδρα στον Βύρωνα, γιατί του ζήτησε να φύγει από την πυλωτή του.

«Βρισκόταν στην πυλωτή με μία κοπέλα και έκαναν τόση φασαρία που ακούγονταν μέχρι τον έκτο όροφο. Κατέβηκε ο διαχειριστής κάτω, του ζήτησε να φύγουν από την πυλωτή γιατί ήταν σε ξένη ιδιοκτησία, αυτός είπε ότι «δεν φεύγω», είπε ότι «θα έρχομαι όποτε θέλω» και όταν ειπώθηκε ότι «θα πάρουμε τα μέτρα μας» είπε «παρ’ τε τα τώρα» κι έριξε μια σπρωξιά, έπεσε κάτω και χτύπησε… και μετά μια μπουνιά στο μάτι».

Ο ίδιος νεαρός είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον άλλους τρεις κατοίκους στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου στον Βύρωνα, επειδή… τόλμησαν να ζητήσουν σε εκείνον και την παρέα του να απομακρυνθούν από τις πυλωτές των σπιτιών τους, τις οποίες μετέτρεπαν σε σκουπιδότοπους.

Ξύλο, μαχαίρια, απειλές

Το θράσος του 15χρονου είναι ανήκουστο. Λίγες ημέρες μετά την επίθεση στον 73χρονο, ο νεαρός τον βρήκε στον δρόμο και τον απείλησε. Ο ηλικιωμένος άνδρας πήγε ξανά στην αστυνομία και κατέθεσε εκ νέου μήνυση… Στο τέλος του ίδιου μήνα, ο 15χρονος ομολόγησε ότι έφερε επάνω του ένα κατσαβίδι και ένα μαχαίρι, τα οποία πρόλαβε να κρύψει σε μια ζαρντινιέρα, όταν αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο.

«Το συγκεκριμένο άτομο έκρυψε ένα μαχαίρι 40 πόντων περίπου, κάτι παραπάνω από 40 πόντους στη ζαρντινιέρα μίας πολυκατοικίας… Οι κάτοικοι το βρήκαν, το πήγαν στην Ασφάλεια και την επομένη τον είδαν να ψάχνει να το πάρει από εκεί. Η Ασφάλεια ζήτησε τις κάμερες, τον κάλεσαν στην Ασφάλεια, αυτός απ’ ότι ξέρουμε, ομολόγησε…».

Ο 15χρονος και η παρέα του, είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή. Σε σημείο να κλέβουν φανερά και προκλητικά πράγματα από καταστήματα, χωρίς κανείς να τολμά να τους πει το παραμικρό. Όποιος τους ζητούσε τον λόγο, συνήθως, τον πλάκωναν στο ξύλο.

«Ένας πελάτης, έτρωγε εκεί με την παρέα του και είχε αφήσει τη μηχανή του 10 μέτρα από το τραπέζι. Είδε δύο άτομα από την παρέα να «σκαλίζουν» τη μηχανή, σηκώθηκε επάνω και τους ζήτησε τον λόγο, τους είπε «φύγετε είναι δικιά μου η μηχανή» και βγήκαν άλλα οκτώ πίσω από τον Άγιο Λάζαρο και τον πλάκωσαν στις μπουνιές, τον χτύπησαν άσχημα και ο κόσμος μπήκε στη μέση να τους χωρίσει, γιατί αυτοί πάντα επιτίθενται σε ομάδες».

Σα να μην έχει γίνει τίποτα

Δύο ημέρες μετά το μαχαίρωμα του 16χρονου μαθητή έξω από τα σχολεία της Καισαριανής και τον ξυλοδαρμό του από την παρέα του 15χρονου, ο ανήλικος δράστης αφέθηκε ξανά ελεύθερος… με τον φάκελό του να «στολίζει» μία ακόμη επίθεση.

«Διαβάσαμε ότι πήγε με αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα, δύο μέρες μετά, ήταν καθισμένος στην πλατεία, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Και αναρωτιόμαστε πώς και τι. Με όλο αυτή τη προϊστορία την οποία έχουμε στείλει στον εισαγγελέα, είναι ενήμεροι οι εισαγγελείς, να τον αφήνουν έξω, είναι κίνδυνος για εμάς. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι που δεν θα έχουμε προβλέψει. Διότι, περιμένοντας να πάει σε τακτική δικάσιμο ή να ξεκαθαρίσει η υπόθεση μπορεί να έχει μαχαιρώσει άλλους πέντε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος βρίσκεται υπό δικαστική εποπτεία εδώ και αρκετούς μήνες για άλλο περιστατικό, χωρίς ποτέ ωστόσο, να έχει παρουσιαστεί στον επόπτη του.

Πηγή: MEGA