Στην Τσεχία βρίσκεται από τη Δευτέρα ο Τόμας Βατσλίκ. Ο 33χρονος γκολκίπερ του Ολυμπιακού ταξίδεψε έως το Πλζεν, όπου και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών χειρουργήθηκε το πρωί της Τρίτης στον χτυπημένο δεξιό του ώμο και πλέον αρχίζει να μετράει αντίστροφα για την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο γιατρός που ανέλαβε να διορθώσει τη ρήξη υπερακανθίου τένοντα (supraspinatus) στον ώμο του Βατσλίκ ανέφερε ότι όλα πήγαν καλά, η αποκατάσταση της ζημιάς έγινε στο 100% και πως από εδώ και πέρα ο έμπειρος γκολκίπερ θα πρέπει να περιμένει μερικές εβδομάδες και εν συνεχεία να ξεκινήσει πρόγραμμα θεραπειών και επανένταξης. Ώστε σε περίπου τρεις μήνες να είναι έτοιμος να επιστρέψει στα γήπεδα.

Το χειρουργείο έγινε στην Κλινική Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας του Μυοσκελετικού Συστήματος της Ακαδημίας Επιστημών στο Πλζεν και την αποκατάσταση της ζημιάς ανέλαβε ο Τσέχος χειρουργός, Πετρ Ζέμαν, μέλος της ιατρικής ομάδας της εθνικής Τσεχίας, αλλά και επικεφαλής γιατρός της Βικτόρια Πλζεν από το 2006!

Ο πολυβραβευμένος χειρουργός, μάλιστα, έχει διαρκή επικοινωνία με τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού Χρήστο Θέο, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση των Πειραιωτών για την πορεία της υγείας του παίκτη τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βατσλίκ επέστρεψε με ενοχλήσεις στον ώμο από το πρόσφατο παιχνίδι της εθνικής Τσεχίας με την Ελβετία, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και φάνηκε η ρήξη τένοντα που είχε υποστεί. Με βάση τις εκτιμήσεις των γιατρών, η επιστροφή του στη δράση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου τρεις μήνες. Και στόχος του Τσέχου είναι να μπορεί να αγωνίζεται τον… Ιανουάριο!