Θετική στάση διατηρεί η κυβέρνηση για ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν στην Πράγα, αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών:

«Εάν ο τούρκος πρόεδρος ο οποίος έχει δυναμιτίσει το κλίμα, ζητήσει συνάντηση με τον Μητσοτάκη, η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και πως είναι σε εγρήγορση.

«Είναι αυτονόητο πως και οι σύμμαχοι και οι μεγάλες δυνάμεις είναι απέναντι σε οτιδήποτε έχει αναθεωτική διάθεση και συγκεκριμένα στην περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως το ενεργειακό θα συζητηθεί στην Πράγμα και πως η ελληνική πλευρά θα εμβαθύνει σε αυτό το θέμα.

Σε κοινωνικά θέματα ο ίδιος αναφέρθηκε στην λειτουργία των νέων ψηφιακών ΚΕΠΑ, ενώ απονεμήθηκε επίσης το 97% των εκκρεμών συντάξεων.

Σε θέματα άμυνας ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι ξεριζώθηκε ακόμα ένα άβατο ανομίας στην πανεπιστημιούπολη και εγκαινιάσθηκε η πυραυλάκατος Βλαχάκος.

Επίσης σε διεθνές επίπεδο, τόνισε πως η Κομισιόν υιοθέτησε τον ελληνικό μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών και στην συμφωνία με την Total, αλλά και την λειτουργία του διασυνδετήριου αγωγού IGB.