Η Μάντσεστερ Σίτι σκόρπισε στους πέντε ανέμους τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 6-3 και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την Άρσεναλ, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην Premier League. Τρία γκολ για Χάαλαντ και Φόντεν, δύο ασίστ από τον Νορβηγό που δεν σταματάει πουθενά.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή του αγώνα.

Μόλις στο 8′ η Σίτι κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή, με τον Φόντεν να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της πάσας του Μπερνάρντο Σίλβα από τα αριστερά και με πλασέ στην κίνηση να νικάει τον Ντε Χέα. Ο ρυθμός συνέχισε μα είναι πολύ γρήγορος με τους «πολίτες» να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Στο 34′ έφτασε η ώρα του Χάαλαντ. Ο Νορβηγός επιθετικός, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπρόινε πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Τρία λεπτά μετά και πάλι συνεργάστηκαν οι Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε για το δεύτερο γκολ του φορ των πρωταθλητών και το 3-0. Το πάρτι του πρώτου ημιχρόνου ολοκληρώθηκε όπως περίπου ξεκίνησε, με τον Φόντεν να διπλασιάζει και τα δικά του τέρματα από ασίστ του Χάαλαντ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Γιουνάιτεντ έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο και στο 56′ ο Άντονι έφερε την μπάλα στο αριστερό και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Έντερσον για να μειώσει σε 4-1. Η όποια θετική αύρα ωστόσο δεν κράτησε πολύ στο στρατόπεδο των «κόκκινων διαβόλων» καθώς οκτώ λεπτά αργότερα, ο Χάαλαντ ήταν και πάλι εκεί που έπρεπε για να πετύχει το πέμπτο γκολ της ομάδας του και να σημειώσει το τρίτο του χατ-τρικ μέσα στη σεζόν.

Στο 73′ ο Φόντεν φαίνεται να… «ζήλεψε» τη δόξα του συμπαίκτη του και μετά από ωραία συνεργασία, εκτέλεσε τον Ντε Χέα και έφτασε κι εκείνος τα τρία γκολ στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Τεν Χαγκ στα εναπομείναντα λεπτά ανέβασαν κάπως την απόδοσή τους και με τον Άντονι Μαρσιάλ που είχε περάσει ως αλλαγή να σκοράρει δύο φορές «μάζεψε» τη διαφορά των γκολ. Αρχικά στο 84′ ο Γάλλος πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Έντερσον και με κεφαλιά έκανε το 6-2, ενώ διαμόρφωσε το τελικό 6-3, με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ (42′ Γκόμεζ), Ακάντζι, Άκε, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (76′ Άλβαρες), Γκιουντογκάν (75′ Λαπόρτ), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν (76′ Μαχρέζ) , Χάλαντ, Γκρίλις (75′ Πάλμερ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν (42′ Λίντελεφ), Μαρτίνες, Μαλάσια (46′ Σο), ΜακΤόμινεϊ (59′ Καζεμίρο), Έρικσεν, Άντονι, Φερνάντες, Σάντσο (70′ Φρεντ), Ράσφορντ (59′ Μαρσιάλ).