Δεν το βάζει κάτω από ότι φαίνεται ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, για την ίδρυση Ευρωπαϊκής Λίγκας καθώς σύμφωνα με σενάρια από την Ισπανία αναμένεται να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις στην συνέλευση των μετόχων της ομάδας της Μαδρίτης όσον αφορά το σχετικό θέμα ύστερα από την απόσυρση μιας τροπολογίας των κομμάτων PSOE (Partido Socialista Obrero Español) και PP (Partido Popular).

Η συγκεκριμένη τροπολογία προάσπιζε τα συμφέροντα της La Liga από εξωτερικούς παράγοντες. Με τα νέα δεδομένα στο ενδεχόμενο ίδρυσης ευρωπαϊκής Super League η ισπανική Λίγκα δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει στις ομάδες που θα ανήκουν στην νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση να συμμετέχουν και στις διοργανώσεις της La Liga.

Την εξέλιξη αυτή δεν πήρε με καλό μάτι ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, ο οποίος με ανάρτηση του στα social media πέταξε «καρφιά» και άφησε υπονοούμενα για αδιαφορία του ισπανικού ποδόσφαιρου.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Κάποιοι ΔΕΝ ξέρουν την οικονομική ζημιά που θα κάνουν στο εθνικό ποδόσφαιρο, για να “ωφεληθούν” δύο. Γιατί ακούν και πιστεύουν μόνο τα συνηθισμένα;».
Να σημειώσουμε δε πως ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ισπανίας έχει στο πλευρό του την Μπαρτσελόνα αλλά και την Γιουβέντους στην πρόταση για την ίδρυση της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής διοργάνωσης