Υπέρ της αύξησης των ξένων παικτών στην Basket League, από έξι σε επτά, αρχής γενομένης τη σεζόν 2022-23, τάχθηκαν οι εννιά από τις δώδεκα ΚΑΕ στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ σήμερα (29/9), με την οριστική απόφαση να λαμβάνεται την ερχόμενη Δευτέρα (3/10), κατόπιν ψηφοφορίας, στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Λίγκας.

Κάθετα αντίθετες στην αύξηση των μη Ελλήνων παικτών ήταν ο Προμηθέας Πατρών, ο Κολοσσός Ρόδου και ο ΠΑΟΚ, ενώ την αντίθεσή του στo ενδεχόμενο αύξησης των μη Ελλήνων παικτών εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ).

Πάντως, ακόμη κι αν η πλειοψηφία των ΚΑΕ επιλέξει τους επτά μη Έλληνες παίκτες, εν συνεχεία ο κανονισμός θα σταλεί στην ΕΟΚ, από την οποία και θα πρέπει να εγκριθεί.

Στο Δ.Σ. της Πέμπτης (29/9) συζητήθηκε επίσης η σύναψη συμφωνίας με την ΕΡΤ για την κάλυψη των αναμετρήσεων όλων των ομάδων της Basket League για τη σεζόν 2022-23, με αύξηση στο ποσό που έχουν λαμβάνειν από τα 5,5 εκατ. ευρώ στα 6,5 εκατ. ευρώ για έναν χρόνο.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φορά κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, παρουσία του Ολυμπιακού, στο πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ από εποχής Θεόδωρου Καρατζά.