Το φώς της δημοσιότητας βλέπουν λεπτομέρειες για το πώς διακινεί το κύκλωμα της Πάτρας το υλικό του revenge porn.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό», από την Ασφάλεια Πατρών διαμηνύουν ότι είναι γενικευμένο φαινόμενο, η διακίνηση γίνεται σε κλειστές ομάδες στα social media στις οποίες για να μπει κάποιος πρέπει να «πληρώσει» δίνοντας βίντεο ή προσωπικές φωτογραφίες. Η δε διακίνηση γίνεται σε ομαδικές συνομιλίες με μαθητές Λυκείων. «Χαμός γίνεται και στο Πανεπιστήμιο Πατρών» είπε η ρεπόρτερ.

Μάλιστα στην εκπομπή μίλησε 23χρονη φοιτήτρια που έδωσε μαρτυρία για μια τέτοια ομάδα στο Messenger. «Υπάρχει πάρα πολλά χρόνια, είναι πάρα πολλοί εκεί μέσα» είπε και διηγήθηκε πώς ένας φίλος της φωτογράφισε την πλάτη της χωρίς να το γνωρίζει και την ανέβασε στην ομάδα.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες θυμάτων

Συγκλονίζουν τα λόγια θύματος του μαζικού revenge porn στην Πάτρα. Η νεαρή κοπέλα μίλησε στην εκπομπή  και αποκάλυψε πως » είχα κάνει 4 βίντεο με το αγόρι μου, τα 3 ήταν μαζί του και το ένα μόνη μου και τα είχε στην κατοχή του. Κάποια στιγμή είδα από την κολλητή μου τον εαυτό μου σε αυτές τις ομαδικές συνομιλίες με τα «ροζ» βίντεο, τα είχε διαρρέυσει».

Ενώ σε ερώτηση για το αν το γνωρίζουν οι γονείς της «δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να το μάθουν, είναι μεγάλοι σε ηλικία και ζουν στην επαρχία».

Ενώ και άλλη μία 23χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα κατάθεσε την εμπειρία της «είχε έρθει ένα αγόρι σπίτι μου, δεν είχε γίνει κάτι όμως χωρίς να το γνωρίζω με έβγαλε φωτογραφία ενώ κοιμόμουν, την οποία και διέρρευσε» ενώ τόνισε πως » αυτά συμβαίνουν χρόνια στην Πάτρα, αυτές οι ομαδικές που ανταλλάσσουν τέτοιο ροζ υλικό υπάρχουν 5 – 6 χρόνια».

Στην εκπομπή μίλησε και ο Μανώλης Σφακιανάκης προειδοποιώντας για τους κινδύνους στο διαδίκτυο, ενώ «έφερε στο φως» και μία ακόμη υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας στην Ηλιούπολη «αφορά ένα 19χρονο κορίτσι. Την κατέγραφε χωρίς να το γνωρίζει και αφού χώρισαν της λέει ότι αν δεν βρεθούμε πάλι ερωτικά θα βγάλω στη φόρα 40 βίντεό σου».